Bakss ar Stupeli izcīna otro vietu Cēsīs notikušajā PČ posmā motokrosā ar blakusvāģiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA / LETA

Nīderlandes pilots Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien Cēsīs «Ezerkalnu» mototrasē izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem - sestajā - posmā.

Nīderlandes un Latvijas duets, kurš sestdien uzvarēja arī kvalifikācijā, pirmajā braucienā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, vairāk kā par 30 sekundēm aiz sevis atstājot beļģu pilotu Marvinu Vanlušenu un nīderlandiešu kantētāju Benu van den Bogārtu, kamēr trešais bija Nīderlandes pilots Kūns Hermanss ar francūzi Nikolā Musē, kuri līderiem zaudēja jau teju minūti.

Vēl 13.vietu ieņēma igaunis Kerts Variks, kuram kantē latvietis Lauris Daiders, bet 15.vietā bija Latvijas pārstāvis Didzis Gorbenko ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu.

Tāpat 19.vietā ierindojās igauņa Margo Sona un latvieša Artūra Lintera ekipāža, bet 23.pozīcijā tika klasificēti Jānis un Pēteris Jegorovi.

Tikmēr otrajā braucienā uzvarēja Vanlušena ekipāža, bet Bakss ar Stupeli bija otrie, kamēr Hermanss atkal ieņēma trešo vietu.

Posma summā Vanlušena un Baksa ekipāžām bija pa 47 punktiem, bet tā kā otrajā braucienā ātrāka bija beļģa pilotētā komanda, tad tā arī tika sveikta kā posma uzvarētāja.

Savukārt otrajā braucienā Variks ar Daideru bija sestie, posmā ar 23 punktiem ieņemot devīto vietu. Vēl Sons un Lintners otrajā braucienā ieņēma 16.vietu, bet posmā viņi ar septiņiem punktiem bija 18.pozīcijā, kamēr Jegorovi otrajā braucienā ieņēma 19.vietu, etapā paliekot 23.pozīcijā. Savukārt Gorbenko ar Koivu otrajā braucienā tika klasificēti 27.vietā, posmā ar sešiem punktiem ieņemot 20.pozīciju.

Jau vēstīts, ka sestdien tika aizvadīta kvalifikācija, kur B grupā uzvaru guva Bakss ar Stupeli, apsteidzot čehu pilota Tomāša Čermaka ekipāžu. Savukārt desmitie šajā grupā bija Jegorovi, kuri arī kvalificējoties pamatsacensībām.

Savukārt A grupas sacensībās sestdien kvalifikācijā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Vanlušens, kamēr piektie bija Variks un Daiders, bet Gorbenko ierindojās 11.pozīcijā.

Caur pēdējās cerības braucienu tikmēr pamatsacensībām kvalificējās Linters ar Sonu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Žirū gan sacensību pirmais brauciens Cēsīs nebija veiksmīgs, jo viņš tehnisku problēmu dēļ izstājās, tiekot klasificēts viens 30.vietā. Savukārt otrajā braucienā francūzis palika 23.vietā.

Pāris kritienus šosezon piedzīvojuši arī Stupelis ar Baksu, tomēr, demonstrējot lielu apņēmību, viņi nav izlaiduši nevienu pasaules čempionāta posmu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sestā posma līderis ar 273 punktiem ir Vanlušens. Otrais ar 234 punktiem ir Hermanss, bet uz trešo vietu pacēlušies Bakss un Stupelis, kuriem ir 174 punkti.

Vēl sestie ar 155 punktiem ir Variks un Daiders.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, bez šī posma Cēsīs desmitajam etapam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu