Elektrokartingu čempionāta trešajā posmā uzvar Ričards Irbe

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Jankovskis / www.mbilde.lv

Sestdien, 9.jūnijā, Smiltenes kartingu trasē vienlaicīgi notika vairākas nozīmīgas kartingu sacensības: Latvijas čempionāta, Pro-Kart kausa un LMT Autosporta akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa otrie posmi, kā arī LMT AA Latvijas Elektrokartingu čempionāta trešais posms. Elektrokartingu čempionātā (TeK klase) pirmo vietu izcīnīja Saldus BJC komanda ar pilotu Ričardu Irbi pie elektrokartinga stūres. Savukārt LMT AA Skolu kartinga kausa otrajā posmā uzvaras laurus plūca Priekuļu tehnikuma komanda, TVNET pavēstīja LMT Autosporta akadēmijas pārstāve Anda Treija.

Otro vietu TeK klases ieskaitē guva Raivis Veikšāns, kas pārstāvēja Aizkraukles profesionālo vidusskolu, bet trešo - Raitis Plukšs no Smiltenes tehnikuma. Savukārt, LMT AA Skolu kartinga kausa otrajā posmā godpilno otro vietu ieņēma – Saldus BJC komanda, bet trešajā ierindojās Ropažu vidusskolas komanda.

Smiltenes kartingu trase uz sacensībām pulcēja kuplu komandu skaitu un atbalstītāju pulku. Šoreiz sacensībās savu dalību bija pieteikuši 192 sportisti. Vēlme uzvarēt bija tik liela, ka sacensību gaisotnē, cīnoties par pirmajām vietām, trasē notika pat vairākas avārijas.

Svinīgajā sacensību atklāšanas ceremonijā atjaunotajā Smiltenes kartingu trasē komandas, sportistus un skatītājus sveica Smiltenes tehnikuma jauniešu deju kolektīvs «Amatnieki», kā arī uzrunu teica Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, kurš pauda gandarījumu par to, ka izdevies organizēt patiesi lielisku pasākumu un vienot tik kuplu skaitu sportistu un līdzjutēju. Klātesošos sportistus sveica un uzmundrināja arī Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisijas vadītājs Valdis Brutāns.

Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs: «Sacensības var vērtēt pozitīvi no vairākiem aspektiem – arī šoreiz laikapstākļi mūs lutināja, sportisti parādīja cīņas sparu līdz pat fināla braucieniem. Elektrokartingu klasē šodien mūsu sportisti sagādāja intrigu. Aizkrauklietim Raivim Veikšānam, kā arī LMT AA pilotam Ingum Beļakovam un trases mājiniekam, Smiltenes tehnikuma kartingu komandas pilotam Raivim Plukšam, izdevās pietuvoties sezonas līderim TeK klasē – Saldus BJC kartinga komandas sportistam Ričardam Irbem. Tomēr viņš netika pārspēts. Skolu komandas viennozīmīgi kļuvušas patstāvīgākas, izzinājušas tehniku, bet paši piloti vairāk ir noticējuši saviem spēkiem. Arī runājot par citām klasēm, mūsējie piedalījās sīvā cīņā pirmajām trīs godalgotajām vietām.»

Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs: «Šodien, neskatoties uz to, ka tehnika nelika vilties, netrūka arī dažādu starpgadījumu. Jāteic, ka šajā posmā tiesneši izcēlās ar stingru vērtējumu. Mani gan sarūgtina, ka Siguldas komanda finālbraucienā tika diskvalificēta. Lai nu kā, es domāju, ka šādas situācijas norūda, un esmu pārliecināts, ka nākamajos posmos LMT AA jaunieši parādīs lielisku rezultātu. Esmu tik drošs, jo līdz nākamajam posmam strādāsim – gan individuāli, gan ar komandām, tiekoties sporta nometnēs.»

Ričards Irbe, TeK klases 1. vietas ieguvējs: «Uzvara šajā posmā patiešām nenāca viegli, tehnika nepievīla, tomēr bija jātiek galā pašam ar sevi. Jāpiestrādā pie braukšanas, trajektorijām un citiem «mazajiem knifiņiem». Kas attiecas uz kartingu, neko nebijām mainījuši kopš pirmā posma Kandavā, tomēr tagad, kad citas skolu komandas parāda līdzīgus rezultātus, šķiet, ka būs jāpiedomā, kā veikt uzlabojumus. Smiltenes trase un tās reljefs elektrokartingiem lika «pasvīst», tomēr man, startējot sacensībās šeit pirmo reizi, trase ļoti patika. Citiem sportistiem novēlu cīņas sparu un lai turpina mani ķert.»

Veiksmīgas sacensības aizvadījuši jaunieši, kuriem LMT AA šajā sezonā piešķīrusi atbalstu karjeras attīstīšanai. Sešpadsmitgadīgais Artūrs Bondars Rotax Max Senior klasē ierindojās godpilnajā 2. vietā, tādu pašu rezultātu sasniedzot arī Latvijas Čempionāta komandu kopvērtējumā. Arī ropažniece Alise Līga Grāmatiņa, neskatoties uz tehniskajiem izaicinājumiem, parādot labu ātrumu trasē, TK klasē finišēja 9. vietā, savukārt Kristapam Stumpam attiecīgajā klasē – 11. vieta, bet Tomasam Grīntālam TeK klasē izdevās ierindoties augstajā 5. vietā.

Nākamās sacensības – 28.jūlijā Kandavā, kur norisināsies LČ 4.posms elektrokartingu klasei un trešais posms Pro-Kart sacensību klasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu