Alonso ar uzvaru debitē prestižajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu pilots Fernando Alonso svētdien ar uzvaru debitēja leģendārajās Lemānas diennakts autosacīkstēs.

Divkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Alonso aizvadītajās Lemānas sacensībās startēja ar «Toyota TS050 Hybrid» spēkratu, apvienojoties ar kādreizējiem F-1 pilotiem Kazuki Nakadžimu no Japānas un šveicieti Sebastjanu Buemī.

Otro vietu tikmēr izcīnīja otra komanda ar «Toyota TS050 Hybrid» spēkratu, kur priekšgalā bija kādreizējais F-1 pilots Kamui Kobajaši no Japānas, bet trešajā pozīcijā ierindojās sportisti ar «Rebellion R13» auto.

Alonso šobrīd cenšas savas karjeras laikā izcīnīt uzvaras trīs prestižākajās autosacīkšu sacensībās, turklāt divās viņš nu to jau ir izdarījis - Monako «Grand Prix» izcīņā F-1 čempionātā un Lemānā, kamēr Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs viņš to vēl nav paveicis, lai gan pērn pēc veiksmīga sākuma bija spiests izstāties.

Vienīgais sportists, kurš savas karjeras laikā spējis uzvarēt šajās trijās sacensībās, ir brits Greiems Hils.

Zīmīgi, ka savā ilgajā vēsturē «Toyota» vēl ne reizi nebija uzvarējusi prestižākajās izturības autosacīkstēs. Tituliem bagātākā tikmēr ir «Porsche», kas kopumā Lemānā triumfējusi 19 reizes, turklāt bija to paveikusi iepriekšējos trīs gadus.

Vēl pērn Lemānas 24 stundu izturības sacensībās piedalījās arī Latvijas sportists Konstantīns Calko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu