Rallijā Estonia startēs arī jaunākais FIA World RX posma uzvarētājs Reinis Nitišs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SET Promotion

Latviešu autosportists, Eiropas rallijkrosa čempions un jaunākais braucējs, kam izdevies izcīnīt uzvaru pasaules rallijkrosa čempionāta posmos (tas notika 2014.gadā Hellas trasē, Norvēģijā), jūlija vidū dosies uz Igauniju, lai cīnītos rallijā Estonia 2018.

Nitišs ar zināmu regularitāti starp Eiropas rallijkrosa čempionāta sacensībām izkopj meistarību arī rallija trasēs. Viena no iespējām Reini šogad redzēt ārpus rallijkrosa vides būs rallijs Estonia, kas norisināsies no 13. līdz 15jūlijam. Nitiša stūrmanis būs pieredzējušais Andris Mālnieks.

Sportista vārds autosporta vēstures grāmatās ierakstīts vairākkārt - ne tikai pēc tam, kad Reinis 2013.gadā kļuva par Eiropas rallijkrosa čempionu, bet arī pēc veiksmīgās debijas sezonas pasaules rallijkrosa čempionātā, kura kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta, un uzvaras vienā no posmiem Norvēģijā. Toreiz Reinim bija 18 gadi un 6 mēneši. Kopš tā laika nav bijis jaunāka autosportista, kurš kāptu uz World RX posma pjedestāla augstākā pakāpiena.

Foto: SET Promotion

«Šosezon lielu uzsvaru liekam uz ralliju, lai vēl vairāk celtu manu braukšanas prasmju līmeni. Tādēļ esmu jo īpaši apmierināts, ka izdevās izveidot sadarbību ar Rally Estonia. Liels paldies Sportland, kā atbalsts deva iespēju pārbaudīt sevi apstākļos, kas atšķiras no parastajiem. Rallijā startēs vairāki WRC piloti, un arī tas būs interesanti - redzēt viņus servisa parkā, aprunāties un dalīties pieredzē. Kas zina, varbūt kāds vēlēsies man piebiedroties kādā rallijkrosa pasākumā. Pasaule ir pārsteigumu pilna,» - tā Reinis Nitišs.

«Ir svarīgi, ka pie mums startēs latviešu zvaigzne Reinis Nitišs. Viņš ir demonstrējis labu sniegumu, lai gan nav piedalījies daudzos rallijos. Latvija mums ir nozīmīgs tirgus, tādēļ arī ir svarīgi, ka pie mums startē labi zināmi latviešu braucēji. Rallija fani no Latvijas ir gaidīti uzgavilēt Reinim un Andrim, kad viņi sacentīsies ar spēcīgākajiem rallistiem no visas pasaules,» - tā rallija direktors Urmo Āva.

Iepriekš ziņots, ka rallijā Estonia startēs tādi labi zināmi piloti kā Ots Tanaks (Toyota Yaris WRC), Heidens Padons (Hyundai i20 Coupe WRC) Kreigs Brīns (Citroen C3 WRC).

Rallija Estonia ceremoniālais starts būs 13.jūlijā Tartu, taču rallija bāze atradīsies Otepē. Rally Estonia būs gan Igaunijas, gan Latvijas čempionāta posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu