Baumanis devītajā vietā pēc PČ posma Zviedrijā pirmajām divām kvalifikācijas kārtām

Ingars Tenis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ieņem devīto vietu pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta sezonas sestajā posmā.

Prestižākajā «SuperCar» klasē STARD vienības pilots Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā bija astotajā vietā, turklāt sava brauciena sākumā sastādīja konkurenci kopvērtējuma līderim Jūhanam Kristofešsonam.

Zviedrs gan atrāvās un izcīnīja uzvaru gan pirmajā, gan otrajā kvalifikācijas braucienā. Līdz ar to Kristofešsons ir šī brīža līderis pēc diviem kvalifikācijas braucieniem.

Savukārt otrajā braucienā Latvijas autosportists ieņēma desmito pozīciju, kas viņam kopvērtējumā pēc diviem kvalifikācijas braucieniem nodrošina devīto pozīciju.

Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas, kā arī izšķirošās sacensības. Lai sasniegtu pusfinālu, latvietim kvalifikācijā jāiekļūst starp 12 labākajiem braucējiem.

Pēc sezonas piektā posma kopvērtējumā pirmajā vietā ar 135 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 104 punktiem seko slavenais francūzis Sebastjans Lēbs. Pie 102 punktiem ticis Peters Sūlbergs, par punktu apsteidzot norvēģi Andreasu Bakerūdu. Tikmēr Baumanis ar 41 punktu saglabājis devīto vietu.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču jūnija sākumā slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas, taču pēc tam Norvēģijā atkal ierindojās starp 12 labākajiem.

Zviedrijā nenorisinās Eiropas čempionāta sacensības «SuperCar» klasē, kur piedalās jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pārstāv «Set Promotion» vienību. Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā ierindojās sestajā vietā, bet otrajā bija uzreiz aiz līdera.

Sestā un otrā vieta Nitišam summā pēc diviem kvalifikācijas braucieniem deva otro vietu.

Jēkabpilieša pirmā brauciena rezultātu ietekmēja auto sajūga defekts, kas tika atklāts pēc rīta treniņiem. Līdz brauciena sākumam defektu pilnībā novērst nebija iespējams, tādēļ Nitišs startēja piesardzīgi.

Pārtraukumā līdz otrajam braucienam mehāniķiem izdevās nomainīt sajūgu, tādējādi startēt varēja jau ar maksimālo kapacitāti. Tas atmaksājās, un Nitišs pēc pirmā līkuma atradās brauciena vadībā. Lai gan turpmāko četru apļu laikā tika pieļautas vairākas kļūdas, konkurentiem apdraudēt Nitiša pozīciju neizdevās.

Nitišs šajā sezonā nestartē pasaules rallijkrosa čempionātā, bet to dara Eiropas meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu «SET Promotion». Iepriekšējos četrus gadus Nitišs startēja pasaules čempionāta «SuperCar» klasē, 2014.gadā izcīnot trešo vietu kopvērtējumā, tomēr pēdējo sezonu laikā viņa rezultāti bija kritušies, pērn ieņemot 14.oozīciju.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu