Rally Estonia dalībniekiem R5 klasē piebiedrojas Somijas čempions Pietarinens

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toni Ollikainen

Rally Estonia dalībnieku pulkam aizvien turpina piebiedroties spēcīgi sportisti. Pēdējais jaunpienācējs ir Somijas rallija čempions Ēriks Pietarinens ar stūrmani Juhanu Raitanenu. Tāpat kā iepriekš pieteiktais Polijas bezceļu speciālists Ārons Domzala, arī Pietarinens brauks ar kādreizējā somu WRC pilota Tonija Gārdemaistera komandas TGS Worldwide sagatavotu Škoda Fabia R5.

Pietarinens un Raitanens ir 2017.gada Somijas rallija čempioni SM2 klasē. Viņi arī ir vieni no galvenajiem favorītiem gaidāmajā Shell Helix Rally Estonia R5 klases ieskaitē. Piedalīšanās rallijā Igaunijā, kas tiek raksturots kā ļoti ātrs, viņiem būs lielisks treniņš pirms Somijas rallija, kurā viņi debitēs ar R5 klases auto.

Piedalies Rally Estonia konkursā un laimē balvas 2000 eiro vērtībā

Foto: Toni Ollikainen

«Rally Estonia ir ļoti svarīgas sacensības, jo rallijs ir ļoti ātrs. Mēs to izmantosim kā gatavošanos Somijas rallijam, un esmu drošs, ka mums Igaunijā izdosies atrast labu tempu. Konkurence ir ļoti spēcīga, būs daudz labu R5 klases braucēju, un būs patīkami pacīnīties ar spēcīgajiem WRC automobiļiem. Mūsu mērķis ir uzvara R5 klasē,» stāsta Pietarinens.

«Ēriks un Juhans viennozīmīgi spēcinās konkurenci R5 klasē. Ir patīkami redzēt viņu cīņu ar Jāri Hutunenu un Anti Linnaketo, kuri pārstāv Hyundai Motorsport komandu. Piedevām mums būs spēcīgi braucēji šajā klasē no Baltijas valstīm, kā arī Polijas,» norāda Rally Estonia direktors Urmo Āva, kurš pats arī ir pieredzējis rallists un vēlas Igaunijā redzēt WRC posmu.

Šobrīd rallijam ir pieteikušās jau trīs pasaules rallija čempionāta ekipāžas ar savām WRC mašīnām. Tie ir Ots Tanaks ar Martinu Jarveoju no Igaunijas (Toyota Yaris WRC), Heidens Padons un Sebs Maršals (Hyundai i20 Coupe WRC) un Kreigs Brīns ar Skotu Mārtinu (Citroen C3 WRC).

Sacensību oficiālais starts tiks dots 13.jūlijā Tartu, savukārt rallija centrāle atradīsies Otepē. Sacensības turpināsies līdz 15.jūlijam. Būtiski piebilst, ka Rally Estonia ir ne tikai Igaunijas, bet arī Latvijas rallija čempionāta posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu