Igaunijā pēc ilgāka pārtraukuma būs redzams rallists Karls Krūda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rallija fanu vidū labi zināmais igauņu sportists Karls Krūda ir atpakaļ un startēs nākamnedēļ paredzētajā Rally Estonia.

Jau ziņots, ka no 13. līdz 15. jūlijam risināsies Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta kārtējais posms Rally Estonia. Tajā startēt pieteikušies ne tikai spēcīgākie reģiona, bet arī pasaules klases rallisti, kurus citkārt var redzēt WRC vidē.

Tagad kļuvis zināms, ka starp Rally Estonia dalībniekiem būs arī Krūda, kurš pēdējo reizi sacensībās Igaunijā piedalījās 2015.gada Rally Estonia. Tā kā Karla Krūdas ilggadējais stūrmanis Martins Jarveoja patlaban ir pasaules rallija čempionāta Ota Tanaka (startēs arī šajā rallijā) pārinieks, stūrmaņa pienākumus pildīs Annika Arneka. Krūdas/Arnekas rīcībā būs Ford Fiesta.

Pēc gada pauzes sacensību apritē atgriezīsies arī Karla brālis Gustavs Krūda. Shell Helix Rally Estonia viņam būs debija ar 4WD automašīnu, jo kopā ar Kalli Ādleru plānots startēt ar Mitsubishi Lancer Evo X.

Krūda iepriekš startējis dažādās WRC sērijas sacensībās JWRC, SWRC un WRC 2 ieskaitē. Pērn viņš piedalījās rallijos Ķīnā, kur labākais rezultāts bija otrā vieta Duolun China Auto Rally, pārstāvot Subaru Rally Team China.

«Rally Estonia ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem, ko vienmēr esmu vēlējies apmeklēt. Līdz šim esmu izlaidis tikai vienu reizi, 2016.gadā. Tā kā Urmo Āva ir ne tikai mans mentors, bet arī labs draugs, un organizē šo pasākumu, ir grūti nepiedalīties šeit. Cik man zināms, ir paveikts ļoti daudz, gatavojot šā gada ralliju. Drošība, ātrumposmi, skatītāju zonas, izklaides iespējas. Esmu drošs, ka tā būs aizraujoša nedēļas nogale, kā arī lieliska iespēja man sagatavoties sezonai Ķīnā, kur pārstāvēšu Volkswagen komandu,» sacījis Krūda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu