Video: Elektriskā Volkswagen I.D. R Pikes Peak brauciens pēc rekorda no putna lidojuma

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Volkswagen vārds vēlreiz tika ierakstīts autosporta vēstures grāmatās 24.jūnijā, kad koncerna būvēts elektroauto kļuva par visu laiku ātrāko auto, kurš pieveicis 20 kilometrus garo distanci pretī Paikspīkas virsotnei Kolorādo štatā, ASV.

Kamēr Volkswagen turpina gatavot pilnībā elektrisko I.D. sērijveida automobiļu saimi, kompānijas motoru sporta nodaļā tika uzkonstruēts elektrisks sacīkšu prototips I.D. R Pikes Peak.

Romēns Dimā
Romēns Dimā Foto: Publicitātes foto

Mašīnai un tās pilotam Romēnam Dimā uzdevums bija viens - pārspēt līdzšinējos rekordistus Drive eO no Ogres, kuru eO PP03 un eO PP100 kļuva par rekordistiem elektroauto kategorijā attiecīgi 2015. un 2016.gadā. Pie tam 2015.gada Drive eO modelis uzvarēja arī kopējā ieskaitē.

Paikspīkā uz startiem Jāņu nedēļas nogalē Volkswagen Motorsport neapšaubāmi bija ieradušies pārliecības pilni. Tomēr, domājams, arī viņiem pašiem galīgais iznākums bija pārsteigums. Proti, Volkswagen I.D. R Pikes Peak ar vairākkārtējo sacensību uzvarētāju pie stūres pārspēja visas uz to liktās cerības un sagrāva visus līdzšinējos rekordus. Tai skaitā arī deviņkārtējā pasaules rallija čempiona Sebastjana Lēba 2013.gada veikumu, kas bija 8 minūtes un 13,878 sekundes.

Tagad Pikes Peak International Hill Climb sacensību dalībniekiem nāksies krietni vien pacensties, lai no troņa gāztu Volkswagen un Dimā, jo jaunais rekords ir grūti aptverams. Tās ir 7:57.148 minūtes, kas Dimā bija nepieciešamas, lai veiktu 20 kilometrus garo distanci ar 156 pagriezieniem. Tagad mums ir iespēja uz visu braucienu paskatīties no putna lidojuma, kā arī pārliecināties par elektromobiļa ātrumu, jo redzams, ka helikoptera pilots daudzās epizodēs nespēj turēt līdzi Dimā tempam.

Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības dēvē arī par sacīkstēm mākoņos
Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības dēvē arī par sacīkstēm mākoņos Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu