Ženēvā debitēs Ferrari hibrīds (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamā gada martā Ženēvas auto izstādē Ferrari plāno prezentēt 599 GTB Fioarano prototipu, kurš apgādāts ar hibrīddzinēju.

Kā vēsta Itālijas izdevums Quattroroute, šajā sistēmā tiks izmantota kinētiskās enerģijas rekuperācijas iekārta KERS, ko aizvadītajā sezonā izmantoja F1 bolīdos.

KERS, kuru veido elektromotors un litija jonu akumulatori, tiks uzstādīta 599 GTB Fiorano aizmugurējā daļā un funkcionēs, kā gluži parasta hibrīdsistēmas sastāvdaļa – bremzēšanas vai ripināšanas laikā elektromotrs pildīs ģeneratora funkcijas un lādēs akumulatorus, savukārt paātrināšanās laikā šī uzkrātā enerģija tiks izmantota papildus vilkmes radīšanai. Tāpat Ferrari KERS darbosies kā start&stop ierīce, kas iekšdedzes motoru pēc apstāšanās, piemēram, pie luksofora automātiski izslēdz un pēc tam atkal iedarbina.

Pēc Quattroroute informācijas KERS varētu Ferrari 599 GTB Fiorano ne visai tīkamo degvielas patēriņa rādītāju pazemināt par līdz pat 35%, tas ir – no vidēji 27 līdz 17 litriem, braucot pilsētas režīmā. Automobilim, kurš apgādāts ar 620 zirgspēkus spēcīgu sešu litru V12 benzīna motoru, šāds rādītājs jau būtu ļoti zems.

Jau agrāk ziņots, ka Ferrari ir iesniedzis pilnpiedziņas hibrīdsistēmas patentu, kurā divi elektromotori griež priekšējos riteņus, bet aizmugurējos riteņus – V12 atmosfēriskais vai V8 turbo motors.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu