"Zaļais" BMW superauto tuvojas (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

Pirms kāda laika globālajā tīmeklī parādījās ziņas par kaut kādu BMW markas automobili, it kā 6.sērijas kupeju, kas esot apgādāts ar mūsdienu autobūves jājamzirdziņu - hibrīdtehnoloģijām.

Pagaidām tas arī ir vienīgais, kas ir zināms, jo bavārieši paši klusē kā pazemē iedzīti un jaunākais publiskajā telpā izlaistais video un tā saturs krasi atšķiras no pirmajiem attēliem, kuros bija redzams masīvs, ar melnu plēvi maskēts 6.sērijas auto.

Jaunākajā video redzamais automobilis joprojām ir kā nepazīstama suga, taču virsbūves un gaismekļu formas nez kāpēc liek atminēties BMW Vision EfficientDynamics, ko vācieši prezentēja pirms gada Frankfurtē.

Tas bija un joprojām ir konceptauto, kas apgādāts ar 1,5 litru trīs cilindru turbodīzeli ar 163 ZS un 290 Nm, un diviem elektromotoriem, no kuriem viens atrodas starp motoru un pārnesumkārbu un pārsvarā darbojas kā lādētājs, bet otrs griež priekšējos riteņus vai arī atkarībā no situācijas asistē otram elektromotoram. It kā jau neizklausās īpaši interesanti, tomēr BMW Vision EfficientDynamics spēj 100 km/h sasniegt mazāk nekā piecās sekundēs, patērējot tikai nepilnus 4 litrus degvielas uz 100 kilometriem.

Protams, pagaidām ikviens minējums var būt pilnīgi ačgārns, taču, kamēr BMW savas kārtis neatklās pilnībā (tas notikšot novembra sākumā), katrs spriedelējums var izrādīties arī patiess.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu