"Panasonic" investē 30 miljonus dolāru "Tesla Motors" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas elektronikas uzņēmums "Panasonic Corp." investējis 30 miljonus dolāru (15,06 miljonus latu) ASV elektromobiļu ražošanas kompānijā "Tesla Motors", iegūstot 2% tā akciju, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

"Tesla" jau izmanto "Panasonic" izstrādātos akumulatorus un sadarbojas ar kompāniju, lai izstrādātu nākamās paaudzes akumulatoru elementus, kas speciāli paredzēti elektriskajām automašīnām.

"Šīs investīcijas izveido ilgstošu sadarbību starp abām kompānijām, lai paātrinātu elektrisko automašīnu tirgus paplašināšanu," norāda "Tesla" un "Panasonic".

"Panasonic" jau iepriekš ziņojis, ka vēlas mazāk koncentrēties uz mājsaimniecības elektronikas preču ražošanu, bet vairāk pievērsties strauju attīstību piedzīvojošām un ienesīgajām atjaunojamās enerģijas un enerģijas saglabāšanas tehnoloģijām.

Tajā pat laikā investīcijas "Tesla" veikusi arī Japānas autobūves kompānija "Toyota Motor Corp.", iegādājoties ASV uzņēmuma akcijas 50 miljonu dolāru (25,1 miljona latu) vērtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu