Elektroauto ražošanā BMW ieguldīs 400 miljonus (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

ASV autobūves koncerns BMW piektdien paziņoja, ka līdz 2013.gadam investēs 400 miljonus eiro (281,1 miljonu latu) elektriskas automašīnas ražošanā, tādējādi kompānijai cenšoties konkurēt ar citiem autoražotājiem.

BMW ir sākusi paplašināt rūpnīcu Leipcigā, lai ražotu modeļu sēriju ar nosaukumu "Megacity".

Kompānijas vadītājs Norberts Reithofers norādīja, ka šis automobilis būs "pirmais ražošanas modelis ar oglekļa šķiedras pasažieru nodalījumu".

BMW jau pagājušajā gadā izveidoja kopuzņēmumu ar Vācijas uzņēmumu "SGL Carbon", kas ir specializējies oglekļa šķiedru ražošanā.

Taču analītiķi uzsver, ka Vācijas autoražotāji krietni atpaliek no Āzijas un ASV konkurentiem elektrisko automašīnu segmentā.

Piemēram, Japānas autobūves kompānija "Nissan Motor Co." jau šā gada decembrī tirgū laidīs elektrisko automobili "Leaf".

Turpretī Vācijas "Daimler" prognozē, ka "Smart" modeļu elektriska versija tirgū varētu parādīties vien 2012.gadā, bet "Audi" modeļa "e-tron" tirdzniecību varētu uzsākt tā paša gada nogalē.

Savukārt "Volkswagen" elektriskās automašīnas modeli plāno piedāvāt 2013.gadā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu