Sadarbībā ar Tesla radīts elektriskais RAV4 (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Toyota Motor Corporation (Toyota) kopā ar uzņēmumu Tesla Motors Inc. (Tesla) izstrādājusi elektromobili RAV4 EV, kurš apskatāms Losandželosas autoizstādē līdz šā gada 28. novembrim.

RAV4 EV konceptauto veidots uz Toyota kompaktā apvidus auto RAV4 tehniskās bāzes un ir aprīkots ar Tesla elektropārvadi, kas tam nodrošina aptuveni 160 kilometru darbības attālumu reālos braukšanas apstākļos. Toyota un Tesla izstrādājumu plāno attīstīt tālāk, galvenokārt Savienotajās Valstīs, un uzņēmumu mērķis ir laist automobili ASV tirgū 2012. gadā.

Maijā Tesla un Toyota paziņoja par ieceri sadarboties elektromobiļu un to rezerves daļu, kā arī auto ražošanas sistēmu izstrādes un projektēšanas jomā. Tesla vēlas apgūt un izmantot Toyota zināšanas auto projektēšanas un ražošanas jomā, savukārt Toyota mērķis ir gūt pieredzi no uzņēmuma Tesla elektrisko tehnoloģiju jomā, kā arī pārņemt tai raksturīgo drosmīgo garu, ātro lēmumu pieņemšanu un elastīgumu. 

Toyota strādā pie tā, lai samazinātu fosilo degvielu patēriņu, kā arī CO2 izmešu daudzumu, veicinot cita veida energoresursu, piemēram, elektrības, izmantošanu. 1997. gadā Toyota  izlaida Prius – pasaulē pirmo masveidā ražoto bezīna-elektromotora pasažieru hibrīdauto –, un tā kopējie pārdošanas apjomi nesen pārsnieguši 2 miljonus vienību.

Var atzīmēt, ka laikā no 1996. gada līdz 2003. gadam Toyota pārdeva aptuveni 1900 pirmo RAV4 EV modeļu – tas bija pirmais automobilis tirgū, kas darbojās ar niķeļa metāla hidrīda akumulatoru.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu