Nissan elektrifikācija turpinās (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neilgi pēc tam, kā Nissan pirmais sērijveida elektroauto - Leaf - ieguva Eiropas gada auto titulu, japāņu koncerns jau sagatavojis nākamo automobili, kurš brauc, izmantojot tikai elektrību.

Leaf bija kompakts ģimenes hečbeks, savukārt jaunais auto, ko Nissan vedīs uz Ženēvu, ir iecerēts kā elektriska un sportiska alternatīva, piemēram, modelim 370Z.

Par Esflow nodēvētais elektroauto, kurš pagaidām ir tikai konceptauto stadijā, ir divvietīga sporta kupeja ar tikai divām sēdvietām, labu dinamiku un pieņemamu gaitas rezervi.

Esflow ir apgādāts ar diviem elektromotoriem. Tie atrodas pirms aizmugurējās ass, un katrs no tiem griež savu aizmugurējo riteni. Tehniskie parametri netiek minēti, taču Nissan norāda, ka motori nodrošina pietiekamu vilkmi, lai Esflow spētu 100 km/h sasniegt mazāk nekā piecās sekundēs. Ar pilnībā uzlādētām litija jonu baterijām, kas ideāla izsvarojuma iegūšanai novietotas pie priekšējās un aizmugurējās ass, varot nobraukt vairāk nekā 240 kilometrus tālu ceļa gabalu.

Par Esflow ražošanu sērijveidā pagaidām vēl runas nav, taču var atzīmēt, ka Nissan ir apņēmības pilns izveidot videi draudzīgu auto klāstu, kā arī ir pirmais autoražotājs, kurš masveidā ražo visiem pieejamus elektroauto - kompaktklases Leaf.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu