Rolls-Royce brauks ar elektrību (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Elektriski var būt ne tikai trīs metrus gari pilsētas auto, kā, piemēram, Toyota iQ, bet arī ielas sporta mašīnas, piemēram, SLS AMG un limuzīni, piemēram, Phantom 102EX, ko Ženēvas auto izstādē nākamnedēļ prezentēs Rolls-Royce.

Ženēvas auto izstādē debitēs vienā eksemplārā izgatavots Phantom prototips 102EX, kura piedziņai izmanto tikai un vienīgi baterijas un elektromotoru (varbūt vairākus). Katrā ziņā tehniskos datus uzņēmums atklās tikai izstādes atvēršanas dienā.

"Mēs esam radījuši pirmo ar baterijām darbināmo luksus segmenta limuzīnu pasaulē," saka Rolls-Royce vadītājs Torstens Millers-Ētvēss (Torsten Müller-Ötvös). "Ar šo auto mēs sākam pētīt alternatīvus piedziņas veidus un kurš būtu piemērotākais jaudas agregāts nākotnes Rolls-Royce automobiļiem."

Foto: Rolls-Royce

102EX, kura otrs nosaukums ir Phantom Experimental Electric, ir radīts ar mērķi noskaidrot, ko par šādu auto domā esošie un potenciālie klasisko Rolls-Royce lietotāji, kompānijas akcionāri, mediju pārstāvji un vienkārši garāmgājēji, kas par šā zīmola automobiļiem tikai sapņo.

Pēc pirmizrādes izstādē konceptauto dosies tūrē pa Eiropu, Persijas līča bagātajām valstīm, Āziju un Ziemeļameriku.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce īpaši uzsver, ka nav tiešu plānu izlaist 102EX sērijveidā - pēc Millera-Ētvēsa teiktā, ir nepieciešams pārliecināties, ka izvēlētā nākotnes tehnoloģija spēs nodrošināt markas automobiļiem raksturīgās gaitas un veiktspējas īpašības, pietiekami lielu intervālu starp uzpildīšanās reizēm, būs droša un kvalitatīva un spēs darboties jebkuros laika apstākļos.

Vairāk informācijas par projektu speciāli izveidotā interneta vietnē www.electricluxury.com.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu