Turpmāk brauksim zaļāk! (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. martā Rīgas domes sēžu zālē notika seminārs "Elektroautomobiļu un hibrīdautomobiļu ieviešana Rīgā pilsētas piesārņojuma mazināšanai". Tajā pārstāvji no Vides ministrijas, Rīgas domes, Rīgas enerģētikas aģentūras, Latverergo, LAMB un citi nozares speciālisti un eksperti diskutēja par elektromobiļu ieviešanas perspektīvām, tehniskajām iespējām, uzlādes punktiem un ieguldījumu vides aizsardzībā.

Semināra ietvaros tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Automoto biedrību (LAMB) un "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību" (BIMAB). Līguma mērķis ir veicināt dabai draudzīgu transporta līdzekļu un enerģijas avotu izmantošanu satiksmē un popularizēt individuālos elektriskos transporta līdzekļus. LAMB apņemas sniegt tehnisko palīdzību ar elektrību darbināmo vieglo automobiļu, kvadriciklu, motociklu un mopēdu lietotājiem, savukārt BIMAB apmācīs LAMB tehniskos darbiniekus.

Sadarbības līguma parakstīšana Rūpes par vides piesārņošanas samazināšanu ir viena no autokluba LAMB prioritātēm. Par to liecina dalība starptautiskajā "Globālās degvielas ekonomijas iniciatīvā - 50by50", kuras kopējais mērķis ir līdz 2020. gadam par 30%, bet līdz 2030. par 50% palielināt jauno automašīnu modeļu degvielas ekonomiju un par 50% samazināt CO2 izmešu apjomu. Minētās iniciatīvas autori ir Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), kuras dalīborganizācija ir LAMB, kā arī Starptautiskais transporta forums, Starptautiskā enerģijas aģentūra un ANO Vides programma.

“Svarīgi ir saprast, ka ieguldījums videi draudzīgā satiksmē ir ieguldījums gan mūsu bērnu, gan visas planētas nākotnē, tādēļ atbildīgajām institūcijām ar konkrētu rīcību, piemēram, nodokļu atvieglojumiem būtu jāatbalsta videi draudzīgu transporta līdzekļu izmantošana," uzskata LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu