Japāņu elektroauto ar vienu uzlādi var nobraukt 300 kilometrus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas inženieri trešdien prezentēja elektrisko automašīnu, kas ar vienu akumulatoru uzlādes reizi var nobraukt vairāk nekā 300 kilometrus.

Elektrisko automašīnu izstrādes speciālisti "SIM-Drive", kas cer šo automobili tirgū laist līdz 2013.gadam, norādīja, ka četrvietīgais "SIM-LEI" aprīkots ar dzinējiem katrā ritenī un tam ir ārkārtīgi viegls rāmis, tādējādi ļaujot transportlīdzeklim 333 kilometrus veikt ar vienu uzlādes reizi.

Automašīnas izstrādātāji cer, ka šis prototips, kura izveidē piedalījušās 34 organizācijas, tostarp "Mitsubishi Motors" un inženieru uzņēmums IHI, autoražotājiem tiks pārdots masveida ražošanai.

Tādas autobūves kompānijas kā "Nissan", kas elektriskās automašīnas "Leaf" tirdzniecību uzsāka pērn, uzskata, ka elektriskie automobiļi bez videi kaitīgajiem izmešiem kļūs aizvien populārāki un nākotnē pārspēs parastos, ar degvielu darbināmos transportlīdzekļus.

Taču elektriskās automašīnas joprojām saskaras ar vairākiem šķēršļiem, tostarp akumulatoru izstrādes lielajām izmaksām un ērti izvietotu uzlādes punktu trūkumu, kas ierobežo to darbības rādiusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu