Nissan Leaf nodrošinās elektrību mājām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Elektriskais automobilis "Nissan Leaf" varēs apgādāt ar elektrību ģimenes māju un uzlādēt mājā esošās elektroierīces pat divu dienu garumā, otrdien paziņoja Japānas autobūves uzņēmums "Nissan".

Izmantojot "Leaf to Home" sistēmu, videi draudzīgās automašīnas litija jonu baterijas varēs izmantot kā ārkārtas elektroenerģijas avotu dabas katastrofu laikā vai brīžos, kad pazudīs elektrība, sacīja "Nissan" pārstāvji.

"Nissan" apgalvo, ka tā mērķis ir ieviest šo tehnoloģiju Japānā līdz 2012. gada martam.

Sistēma darbojas, savienojot elektromobili ar mājas elektroenerģijas sadales tīklu. Strāvu iespējams piegādāt arī tad, ja elektroenerģija mājā tiek ražota no saules baterijām.

Kad baterijas ir pilnībā uzlādētas, to apjoms ir 24 kilovatstundas, ar ko pietiek, lai divas dienas apgādātu vidēji lielu Japānas mājsaimniecību.

No elektromobiļa nākošā jauda ir seši kilovati, kas ir pietiekami, lai vienlaikus apgādātu vairākas elektroierīces, piemēram, ledusskapi, gaisa kondicionieri un veļasmašīnu.

"Nissan" arī apgalvo, ka elektromobili varēs izmantot ne vien laikā, kad pazudusi elektrība, bet arī tad, kad mājsaimniecības elektroenerģijas patēriņš būs īpaši augsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu