Prius iegūst sportiskas aprises

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Detroitā (ASV) Toyota beidzot atklājusi noslēpumā ilgi turēto jauno plug-in hibrīda konceptauto NS4, TVNET pavēstīja «Amserv Motors» valdes loceklis un pārdošanas vadītājs Ints Pērkons.

Šis auto uzskatāmi demonstrē Toyota redzējumu par tās nākotnē plānotajiem jaunajiem modeļiem un Plug-in hibrīdtehnoloģiju lietojumu, kā arī uzsvaru uz jauno tehnoloģiju un komunikācijas līdzekļu integrāciju.

«Šajā digitalizācijas laikmetā, kad auto vadīšanā iesaistās arvien vairāk dažādu elektronisku ierīču, Toyota, piedāvājot modeli NS4, vēlas parādīt to, ka kopā ar auto ir iespējams veidot emocionālu un racionālu saskarsmi kategorijās «cilvēks - auto» un «sabiedrība - auto»,» atklājot NS4, teica Toyota Motor Sales US prezidents un vadītājs Džims Lencs.

Foto: Toyota

NS4 uzbūvē izmantota mazāka izmēra un vieglāka svara hibrīda plug-in sistēma ar vēl vairāk uzlabotu degvielas ekonomijas iespēju, labāku paātrinājumu, ilgāku akumulatora darbību un īsāku tā uzlādes laiku.

Jaunais NS4 koncepts parāda pilnīgi jaunas Toyota vizuālā stila iezīmes - to mērķis ir emocionālas saiknes veidošana starp auto un tā lietotāju. Izteiksmīgā izskata trapecveida radiatora resti akcentē pludlīniju formā veidotais apakšējais spoilers un īpatnējās formas dienasgaismas lukturi. Savukārt aizmugurējie lukturi papildina aizmugures spoilera vizuālo efektivitāti. Jumta līnijas profils, virsbūves dizains un gulbja spārniem līdzīgās durvis ne tikai papildina dizainisko tēlu, bet arī ļauj labāk izbaudīt auto funkcionalitāti

Tehnoloģisko inovāciju ziņā NS4 ir īsts brīnums jauno auto pasaulē. Šā auto aprīkojumā izmantotas iespējas, ko radījuši tādi tehnoloģiju grandi kā Microsoft, Intel un Salesforce.

Foto: Toyota

NS4 instrumentu paneļa galvenā detaļa ir tā dēvētais human-machine interface (HMI) - multifunkcionāls skārienjutīgs ekrāns, kas savā izskatā un funkcijās atgādina viedtālruni. Tā lietošana ir maksimāli vienkārša un praktiski izslēdz kļūdīšanās iespēju, tādējādi ļaujot justies komfortabli. HMI sistēma ne tikai ļauj sekot līdzi dažādu vadības funkciju izpildei (gaisa kondicionēšana, audiosistēmas darbība, akumulatora uzlāde, navigācija u.c.), bet pat spēj «apgūt» vadītāja braukšanas paradumus un spēj «paredzēt» vadītāja rīcību konkrētos braukšanas apstākļos.

Arī drošības sistēma piedzīvojusi īstu revolūciju. Piemēram, te ietverta jaunākās paaudzes pretsadursmes sistēma (PCS), adaptīvie priekšējie lukturi (ADB) un vējstikla projektors (BSM). Līdztekus izmantota virkne citu sistēmu un drošības tehnoloģiju, kas ļauj izvairīties vai samazināt iespējamo negadījumu risku. Kā īpaša inovācija jāmin fakts, ka auto motora pārsegs veidots tā, lai situācijās, kad notiek sadursme ar gājēju, tiktu samazināts tā traumu risks. Šī inovācija izstrādāta ņemot vērā ilgstošu pētījumu un sadursmju testu rezultātus.

Detroitas auto šovs notiek katru gadu un tiek uzskatīts par visas Ziemeļamerikas lielāko auto izstādi. Šogad šovs notiek no š.g. 9.janvāra līdz 22.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu