Elektroauto nemaz nav tik draudzīgi videi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Vācijas plāns līdz 2020.gadam uz valsts ceļiem ieraudzīt vienu miljonu elektrisko automašīnu, visticamāk, neradīs pietiekamu pozitīvu ietekmi uz vidi bez atjaunojamās enerģijas izmantošanas radikāla pieauguma, pirmdien vēsta laikraksts «Tageszeitung».

Atsaucoties uz Vides ministrijas pētījumu, laikraksts norāda, ka centieni veicināt elektrisko automašīnu izmantošanu no sākuma patiesībā pasliktinās klimata izmaiņas, patērējot ievērojamu apjomu enerģijas, lai saražotu jaunas automašīnas un tām nepieciešamo infrastruktūru.

Un, lai arī viens miljons elektrisko automašīnu samazinātu transporta radīto kaitīgo izmešu apjomu Vācijā par 6%, līdzīgs skaits degvielu taupošu automobiļu to varētu samazināt par ceturtdaļu.

Ministrija vēsta, ka vislielākā problēma ir elektrisko automašīnu patērētās elektroenerģijas daudzums. Tikai gadījumā, ja Vācija radikāli palielinātu atjaunojamās enerģijas ražošanu, to ietekme uz vidi varētu tikt mazināta.

«Tageszeitung» arī raksta, ka valdības mērķis uz Vācijas ceļiem ieraudzīt vienu miljonu elektrisko automašīnu, visticamāk, tiks sasniegts dažus gadus pēc 2020.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu