Swatch atkal plāno iesaistīties auto biznesā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.technologicvehicles.com

Šveices pulksteņu ražotājs Swatch nolēmis atkal izmēģināt spēkus automobiļu ražošanas jomā.

Kompānijas vadītājs Niks Hajeks apstiprinājis, ka pirmais Swatch automobiļa prototips ar ūdeņraža šūnu dzinēju jau ir uzbūvēts, vēsta Motor.ru.

Elektromobilis Belenos ELV2 tiek izstrādāts sadarbībā ar kompāniju Green GT, kura savulaik ar elektropiedziņas agregātiem apgādāja konceptauto Citroen Survolt, Swatch struktūrvienību Belenos Clean Power, kā arī Paula Šērera institūtu, un pirmie tā izmēģinājuma braucieni jau ir paveikti.

Swatch automobilis ir apgādāts ar 54 zirgspēku elektromotoru, 12 kilovatstundu baterijām un degvielas šūnu elementu, kurā ūdeņraža un skābekļa reakcijas laikā tiek ražota elektrība, bet kā blakusprodukts dabā nonāk tīrs ūdens.

Par automašīnas ražošanu sērijveidā pagaidām galīgais lēmums nav pieņemts un tas, visticamāk, notiks tikai pēc rentabilitātes aplēšanas. Ja tiks izskaitļots, ka auto ražošana var atmaksāties, uz konveijera ELV2 sērijveida versija varētu nonākt četru līdz piecu gadu laikā.

Var atzīmēt, ka iepriekšējo reizi Swatch autobūves avantūrā iesaistījās sadarbībā ar Daimler koncernu 1997. gadā, kad radīja supermini Smart. Vēlāk gan pulksteņu ražotājs no projekta izstājās, savu akciju daļu pārdodot vācu koncernam.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu