Audi gatavs sodam par Ķīnas pretmonopola likumu pārkāpumiem (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Vācijas autobūvnieks «Audi» pirmdien paziņoja, ka ir gatavs saņemt sodu par pretmonopola likumu pārkāpšanu Ķīnā.

Šīs valsts iestāžu veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka «Audi» dīleru tīkls ir «pārkāpis valsts pretmonopola likumus», piebilstot, ka «Audi» kopuzņēmums Ķīnā ir «cieši sadarbojies ar izmeklēšanu un pieņems sodu».

Jau ziņots, ka Ķīnas pretmonopolu regulators Nacionālās attīstības un reformu komisija 6.jūnijā paziņoja, ka «Audi» un ASV autobūves uzņēmums «Chrysler» ir īstenojuši «monopolistisku rīcību» Ķīnā un par to tiks sodīti, trešdien paziņoja Ķīnas pretmonopolu regulators Nacionālās attīstības un reformu komisija.

«Ir konstatēts, ka abas kompānijas ir īstenojušas monopolistisku rīcību, un tās tuvākajā nākotnē tiks attiecīgi sodītas,» paziņoja Nacionālās attīstības un reformu komisijas preses sekretārs Li Pumiņs.

Paziņojumā netika precizēts, kā izpaudusies šī monopolistiskā rīcība. Ķīnā notiek pretmonopola izmeklēšana pret ārvalstu autobūvniekiem saistībā ar regulatora bažām, ka tie noteikuši negodīgi augstas cenas rezerves daļām un automašīnām Ķīnas tirgū.

«Audi» ir Eiropas lielākās autobūves grupas «Volkswagen» meitsabiedrība, savukārt «Chrysler» ir apvienota ar Itālijas autobūvnieku «Fiat».

Li apstiprināja, ka pretmonopola izmeklēšana Ķīnā notiek arī pret Vācijas autoražotāja «Daimler» meitsabiedrību «Mercedes-Benz». Jau vēstīts, ka saistībā ar šo izmeklēšanu pirmdien tika veikta kratīšana «Mercedes-Benz» birojā Šanhajā un «Daimler» pārstāvniecība Ķīnā «Daimler Greater China» paziņoja, ka palīdz varas iestādēm izmeklēšanā.

Ķīna ir noteikusi augstas nodevas importētām mašīnām un to rezerves daļām, tādēļ ārvalstu autoražotāji apgalvo, ka nevar piedāvāt zemākas cenas Ķīnas patērētājiem.

Izmeklēšanu pret «Chrysler» veic Nacionālās attīstības un reformu komisijas Šanhajas nodaļa, savukārt izmeklēšana pret «Audi» notiek Hubejas provincē, un abas izmeklēšanas ir gandrīz pabeigtas.

Nacionālās attīstības un reformu komisija ir viena no vairākām Ķīnas valdības iestādēm, kuras izmeklē pretmonopolu likuma pārkāpumus. Šīs komisijas pārziņā ir izmeklēšana cenu jomā.

«Daimler» svētdien paziņoja, ka no 1.septembra samazinās cenas vairāk nekā 10 tūkstošiem rezerves daļu «Mercedes-Benz» automašīnām Ķīnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu