«Renault» varētu atteikties no dīzeļdzinējiem

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves uzņēmums «Renault» varētu pārtraukt piedāvāt dīzeļdzinējus vairumam automašīnu, kas tiek pārdotas Eiropā, vēsta ziņu aģentūra «Reuters».

Šāda iecere saistīta ar augstajām izmaksām, lai nodrošinātu dīzeļdzinēju atbilstību bargākiem kaitīgo izmešu noteikumiem, kuri ieviesti pēc pērn atklātībā nonākušā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, kas aptvēra Vācijas autoražotāju «Volkswagen».

«Renault» par šo ieceri gan pats vēl nav oficiāli paziņojis.

Uzņēmums jau norādījis, ka stingrāki kaitīgo izmešu standarti un testēšanas metodes padarītu dīzeļdzinēju ražošanu neekonomisku.

Kompānija vadītāju sanāksmē jūlijā skaidroja, ka dīzeļdzinēju piedāvāšana jau pārtraukta tādiem uzņēmuma mazākajiem automobiļiem kā «Twingo» vēl pirms «Volkswagen» skandāla.

Līdz 2020.gadam, kad spēkā stāsies vēl stingrāki Eiropas Savienības kaitīgo izmešu standarti, lielāki «Renault» modeļi, tostarp «Clio» un «Megane», visticamāk, vairs netiks piedāvāti ar dīzeļdzinējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu