Viedoklis: Stāvvietas kā pilsētas tēla "garderobe"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārfrāzējot zināmo parunu, ka teātris sākas no garderobes, varētu teikt, ka mūsdienās teātris, sporta sacensības, koncerti un citi populāri pasākumi bieži sākas no autostāvvietas.

Kāds iespaids var rasties gan pašmāju, gan ārvalstu autovadītājam, kurš "Arēnā Rīga" vēlas apmeklēt hokeja spēli vai noklausīties kāda slavena ārvalstu mākslinieka koncertu?

Nespēja atbilstoši noteikumiem novietot automašīnu stāvvietā spiež braukt

prom vai arī saņemt sodu par stāvēšanu neatļautā vietā.

"Arēna Rīga" ir viens no populārākajiem apmeklējuma objektiem Rīgā, uz kuru brauc ne tikai vietējie, bet arī citu Baltijas valstu autovadītāji. Daudz izrunāts, ka tūrisms Rīgā ir viena no prioritātēm. Ko lai par pilsētas tēlu saka ārvalstu autotūrists, kurš savā maršruta programmā ir iekļāvis hokeja spēles apmeklējumu, tomēr automašīnu novietot pie arēnas nespēj un tā dēļ nokavē spēli vai vispār ir spiests to neskatīties?

Atgriežoties mājās, šis autovadītājs noteikti pastāstīs tuviniekiem un draugiem par negatīvo pieredzi, kas galarezultātā samazinās Rīgas ieņēmumus. Lai to novērstu, aktīvi jāturpina izskatīt dažādas situācijas uzlabošanas iespējas, piemēram, atļaujot kreiso pagriezienu no Grostonas ielas uz "Olimpiskā centra" stāvvietu.

Autokluba LAMB biedri ir arī hokeja fani, kuri uz savas ādas ir izjutuši auto novietošanas kreņķus pie "Arēnas Rīga".

Kā pozitīvu piemēru var minēt automašīnu novietošanu pie Dailes teātra izrāžu laikā.

Lai arī teritorija ap teātri nav īsti paredzēta automašīnu novietošanai, tomēr atstātās automašīnas neapdraud nedz gājējus, nedz autovadītājus, un tādējādi daudziem autovadītājiem spēkrata novietošanas problēma neaptumšo kopējo iespaidu par teātra apmeklējumu.

Savukārt pie Nacionālā teātra no satiksmes drošības viedokļa svarīgi ir saglabāt ērtu iespēju autovadītājam izlaist pasažierus drošā vietā pie teātra durvīm, nevis aizpildīt salīdzinoši nelielo laukumu teātra priekšā ar stāvošām automašīnām. Šīs it kā detaļas veido Rīgas pilsētas tēla kopējo mozaīku, un pozitīvs Latvijas galvaspilsētas tēls gan vietējo iedzīvotāju, gan ārvalstu tūristu acīs ir svarīgs priekšnoteikums, lai sekmētu pilsētas ekonomisko izaugsmi, tajā skaitā tūrisma attīstību.

Autoklubam LAMB kā sabiedriskai organizācijai ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos, tādējādi paverot iespēju salīdzinājumiem un labākās prakses meklējumiem Latvijas satiksmes drošībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu