Turcijas kompānija vēlas iegādāties Saab

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas kompānija «Brightwell Holdings» nesen iesaistījusies cīņā par bankrotējušā Zviedrijas autoražotāja «Saab Automobile» pārņemšanu, vēsta ziņu portāls «The Local».

«Mēs esam ieinteresēti visā kompānijā, ne tikai par nelielām daļām vai zīmolu,» intervijā laikrakstam «Dagens Industri» pavēstīja «Brightwell Holdings» valdes loceklis Zarnīrs Ahmeds.

Ahmeds un «Brightwell Holdings» patlaban gaida atbildi no diviem «Saab» bankrota administratoriem, lai sāktu pārrunas.

Ahmeds norādīja, ka

«Saab» iegūšanas gadījumā kompānija plāno turpināt ražot automašīnas Trolhetanā,

Zviedrijā, taču viņš nepavēstīja, kādā apjomā.

Uzņēmumam vispirms nepieciešams vairāk uzzināt par «Saab» struktūru, sacīja Ahmeds, piebilstot, ka daļu detaļu varētu nākties ražot citur, lai samazinātu izdevumus.

Tāpat Ahmeds neparedz problēmas ar «Saab» bijušo īpašnieku - ASV autobūves gigantu «General Motors» (GM), neskatoties uz kompānijas iebildumiem, kas bijuši par galveno iemeslu neveiksmīgajam darījumam ar Ķīnas partneriem.

Lai arī Ahmeds ir iepazinies ar «Saab» ilgstošo vēsturi un tradīcijām, viņš pauž kritiku par kompānijas vadīšanu līdz tās bankrotam.

Neskatoties uz nevēlēšanos nosaukt konkrētus vārdus, Ahmeds sacīja, ka beigās atbildība jāuzņemas autoražotāja vadītajam Viktoram Milleram tāpat, kā būtu jebkuram citam viņa pozīcijā.

Kā ziņots, «Saab Automobile» 19.decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju, paziņojusi Zviedrijas apgabaltiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu