Krievijā sāk testēt alkolāzerus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Krievijas valsts satiksmes drošības inspekcija sākusi alkolāzeru Buton izmēģinājumus. Pēc to rezultātu apkopošanas tiks lemts, vai šādas ierīces ir vērts iegādāties un nodot satiksmes uzraugu rīcībā.

Par to Krievijas laikrakstam Novije Izvestija (Jaunās vēstis) pastāstījis alkolāzeru ražotājfirmas Lazernije sistemi pārstāvis, vēsta Motor.ru.

Pagaidām nav zināms, kurās kaimiņvalsts pilsētās testi tiks veikti, taču iepriekš atklātībā nonāca informācija, ka ierīces, kuras no attāluma var noteikt autovadītāja reibuma stāvokli, mērot gaisa sastāvu auto salonā, vispirms parādīsies Kazaņā, Sočos un Sanktpēterburgā. Krievijas Iekšlietu ministrijā šī informācija gan netiek apstiprināta. Tāpat netiek apstiprināts, ka testi ir sākušies.

Eksperti tikmēr norāda, ka autovadītājiem pagaidām nav pamata uztraukties. Pašlaik Krievijā ir spēkā likums, kurš aizliedz apturēt auto, balstoties tikai uz alkolāzera rādījumiem. No otras puses, pieņemt grozījumus, kas mainīs spēkā esošo likumu un ļaus apturēt auto, nebūs īpaši grūti.

Alkolāzera Buton darbības princips balstās uz lāzera stara laušanu salonā, ja tajā ir alkohola izgarojumi. Ražotājs norāda, ka ierīces darbību neietekmē nedz laika apstākļi, nedz diennakts laiks, nedz logu tonējums vai to tīrības pakāpe.

Alkolāzers spēj noteikt alkohola klātbūtni, ja tā koncentrācija ir lielāka par 150 mikrogramiem uz litru (divas alus pudeles) 50 – 100 metru attālumā un ja auto ātrums ir robežās no 5 līdz 150 kilometriem stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu