Braukšanas kārtība Šarlotes un Brīvības krustojumā (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Pateicoties taisnības cīnītājiem, tagad pilnīgi oficiāli ir skaidrs tas, kas bija skaidrs, jau iepriekš - uzbraucot no Šarlotes ielas uz Brīvības ielu, jāvadās pēc ceļa zīmēm.

Pirms kāda laika vairākās blogotāju vietnēs notika visai karstas diskusijas par to, kā pareizi jāizbrauc Matīsa, Brīvības, Miera un Šarlotes ielu krustojums, ja autobraucējs (arī cita transporta līdzekļa vadītājs) Brīvības ielai tuvojas pa Šarlotes ielu.

Šarlotes un Brīvības ielu krustojumā nav luksofora un kustības kārtību nosaka vien ceļa zīmes ar «Dodiet ceļu» priekšgalā, tādēļ autovadītāji pēc tām vadījās līdz brīdim, kad kādam braucējam sanāca «saķeršanās» ar likumu un tā pārstāvi Ceļu policijas inspektora veidolā. Inspektoram šķita, ka autovadītājs ir izdarījis smagu pārkāpumu, iebraucot krustojumā, kamēr pretējā ielas pusē esošajā luksoforā deg sarkanā gaisma.

Kārtības policijas lēmums par soda atcelšanu

Autovadītājs gan bija pārliecināts, ka ir braucis, ievērojot visus šajā krustojumā spēkā esošos satiksmes noteikumus, tomēr inspektora vārdam ir lielāks spēks un rezultātā arī izrakstīts protokols par noteikumu pārkāpumu un piespriests naudas sods. To gan autovadītājs nolēma apstrīdēt un galu beigās arī panāca, ka sods tiek atcelts un minētajā krustojumā var braukt kā līdz šim.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu