Zviedru studenti atklāj neredzamo veloķiveri (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Velobraucējam kā neaizsargātam satiksmes dalībniekam faktiski vienīgais aizsarglīdzeklis pret dzīvībai bīstamām traumām ir aizsargķivere.

Zviedrijā pārvietošanās ar velosipēdu ir visai izplatīta - aptuveni 80 procentiem zviedru viens no transportlīdzekļiem ikdienas gaitās ir tieši divritenis. Tomēr aizsargķiveres lietošanas jautājumā uzskatu atšķirības ir tādas pašas kā citviet pasaulē. Arī pie mums.

Viena daļa riteņbraucēju ir pārliecināti, ka aizsargķivere ir jāvalkā, citi turpretim atsaucas uz bērnību, kad ķiveres neviens nelietoja, un to, ka šis aksesuārs nav īpaši izskatīgs.

Ņemot vērā šos apstākļus, pāris rūpniecisko dizaineru ir radījuši piepūšamu aizsargķiveri Hovding, kas pilda visas aizsargfunkcijas, turklāt kalpo arī kā apģērba aksesuārs. Piepūšamā aizargķivere ir ap kaklu liekama uzparikte, kurā iebūvēti kustību sensori. Tie 200 reižu sekundē nosaka ātruma parametrus un, ja tiek konstatētas straujas izmaiņas, kas liecina par spēju triecienu, tiek piepūsts gaisa spilvens, kas galvu ieskauj no visām pusēm.

Jāatzīmē, ka Hovding maksā aptuveni 280 latus un pēc piepūšanas vairs nav lietojams.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu