Pēc 20 gadiem Hamburgā mašīnu nebūs (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hamburgas varasiestādes patlaban izstrādā īpašu programmu, lai nākamo 20 gadu laikā 40 procentus pilsētas teritorijas pilnībā atbrīvotu no automašīnām.

Saskaņā ar plānu Grünes Netz (zaļais tīkls), kura izstrādē šobrīd iesaistīti aptuveni 30 speciālisti, ir iecerēts, ka no 2034. gada ar privātajiem automobiļiem pilsētas centrā pārvietoties būs aizliegts, raksta Motor.ru, atsaucoties uz publikāciju The Independent.

Kā alternatīva pilsētas pastāvīgajiem iedzīvotājiem un viesiem tiks piedāvāts visaptverošs sabiedriskā transporta tīkls un gājēju celiņi. Tāpat tūkstošiem autobraucēju paredzēts pārsēdināt uz velosipēdiem.

Kopējā pilsētas teritorija, kurā automašīnas būs aizliegtas, sasniegs 68 kvadrātkilometrus. Pilsētas parkus, rekreācijas zonas, sporta laukumus un citas cilvēku pulcēšanās vietas savā starpā savienos «zaļie ceļi». Tāpat paredzēts attīstīt ūdens transporta satiksmi Elbā, kas plūst caur Hamburgas centru.

«Visi šie pasākumi cilvēkiem ļaus doties bezrūpīgās pastaigās, rīkot ekskursijas un piknikus, baudīt dabu un klusumu tieši pilsētas centrā,» atzīmē pilsētas administrācijas pārstāve Anželika Friča.

Līdzīgu plānu šobrīd attīsta arī Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgena. Šeit plānots izveidot 26 velosipēdu lielceļu tīklu no pilsētas centra uz piepilsētām. Paredzams, ka Kopenhāgenas centrs no automobiļu kaitīgajiem izmešiem tiks atbrīvots līdz 2050. gadam.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu