Visvairāk pārdoto lietoto automobiļu tops (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušā gada laikā lietoto automobiļu tirgū dominēja Vācijā ražoti automobiļi. Pat astoņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem transportlīdzekļiem Latvijā ir ražoti Vācijā. Pēc transporta sludinājumu portāla Autoplius.lv datiem, savu popularitāti valstī saglabājuši «Volkswagen» markas automobiļi.

Salīdzinot ar 2012. gadu, šīs markas automobiļu popularitāte valstī pieaugusi. Visvairāk Latvijā 2013. gadā tika pārdoti «Volkswagen Golf» markas automobiļi (2,8 tūkstoši), otrajā vietā – «Volkswagen Passat» (2,6 tūkstoši), trešajā – arī Vācijas ražotāja «Audi» modelis «A4» (2,4 tūkstoši).

«Vācijā ražotie automobiļi ir ļoti populāri arī pārējās Baltijas valstīs.

Igaunijā septiņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem automobiļiem ir ražoti Vācijā. Lietuvā šis skaitlis ir vēl lielāks – pat deviņi no desmit. Vācu ražotāju vidū izteikti līderi ir «Volkswagen» markas automobiļi. Mūsu valstī šie automobiļi vienmēr ir bijuši ļoti populāri, un katru gadu tie tiek pārdoti aizvien vairāk, kaut arī ar nelielu pārsvaru (15-17%),» saka Autoplius.lv pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Par 56% vairāk nekā 2012. gadā tika pārdoti arī Zviedrijā ražotie «Volvo V70/XC70» markas automobiļi. Pērn tika pārdoti 2,1 tūkstotis šīs markas automobiļu. Tāds lēciens ļāvis šim «Volvo» modelim pacelties uz ceturto vietu visvairāk pārdoto automobiļu top 10. Piektajā vietā – «Audi A6», kas par trešdaļu uzlabojis 2012. gada rezultātus; to nopirkuši 1,9 tūkstoši latviešu.

«Vērts atzīmēt, ka pirms eiro ieviešanas valstī ļoti populāri kļuva BMW automobiļi – 3. un 5. sērijas BMW pārdoti attiecīgi par 58% un 60,3% vairāk nekā 2012. gadā. Tāpēc šie salīdzinoši dārgie automobiļi iekļuva visvairāk pārdoto automobiļu top 10 un ieņēma 6. un 7. vietu,» norāda A. Mālnieks.

3. sērijas BMW iegādājušies 1,4 tūkstoši, bet 5. sērijas BMW – 1,2 tūkstoši autovadītāju.

Pēc automobiļu tirgus eksperta teiktā, neņemot vērā to, ka kaimiņi igauņi brauc ar dārgākiem automobiļiem nekā latvieši, viņi visbiežāk izvēlas «Audi», BMW un «Mercedes-Benz» automobiļus.

Astotajā vietā visvairāk pārdoto lietoto automobiļu top 10 – «Volvo S40/V40/V50». Devīto un desmito vietu dala divi «Opel» modeļi – «Astra» un «Zafira».

«Var ievērot, ka visvairāk pārdoto automobiļu top 10 ir tie automobiļi, kas valstī tika importēti visvairāk. Pagājušā gada laikā vien importēti gandrīz 10 tūkstoši «Volkswagen» markas. Tāpēc šie automobiļi dominē arī pārdošanas rādītājos,» teic A. Mālnieks.

Tāpat daudz importēti arī «Volvo» (6 tūkstoši) un «Audi» marku automobiļi (5,6 tūkstoši).

Lietoto auto TOP 10 2013.gadā

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat

Audi A4

Volvo V70/XC70

Audi A6

BMW 3.sērija

BMW 5.sērija

Volvo S40/V40/V50

Opel Astra

Opel Zafira

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu