Volkswagen šogad cer pārdot vismaz 10 miljonus auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» šogad pasaulē varētu pārdot vairāk nekā desmit miljonus automašīnu, tādējādi šo iepriekš noteikto mērķi sasniedzot četrus gadus agrāk, nekā plānots, ceturtdien paziņoja kompānijas vadītājs Martins Vinterkorns.

«Pastāv labas izredzes, ka mēs desmit miljonu robežu pārsniegsim jau šogad - četrus gadus agrāk, nekā plānots iepriekš,» norādīja Vinterkorns. «»Volkswagen» 2014.gadu uzsācis veiksmīgi.»

Uzņēmums šā gada pirmajos divos mēnešos pasaulē pārdevis aptuveni 1,5 miljonus automašīnu, kas ir par 4,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Vinterkorns pavēstīja, ka «Volkswagen» grupa, kurā kopumā ietverti 12 zīmoli, tostarp «Audi», SEAT, «Škoda», «Bentley», «Bugatti», «Lamborghini», «Porsche», «Scania» un MAN, tirgū laidīs vairāk nekā 100 jaunus modeļus, pēctečus un produktu uzlabojumus.

Pērn kompānija pasaulē pārdeva 9,7 miljonus automašīnu, kas ir par 4,9% vairāk nekā 2012.gadā.

Savukārt uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā samazinājusies no 21,9 miljardiem eiro līdz 9,1 miljardam eiro, kas gan galvenokārt tiek skaidrots ar to, ka 2012.gada finanšu rezultātu pozitīvi ietekmēja pasākumi saistībā ar «Porsche» zīmola integrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu