No jūnija Rīgā vismaz uz gadu daļēji slēgs Salu tiltu (53)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ielu remontdarbi, tostarp Salu tilta remonts, Rīgā sāksies jūnijā. Salu tilts satiksmei daļēji tiks slēgts līdz pat nākamajam gadam, tādējādi radot neērtības satiksmes dalībniekiem Rīgā. Tilta remontdarbiem jābūt pabeigtiem ne vēlāk kā līdz 2015.gada 30.novembrim, taču, iespējams, termiņš tiks pagarināts nepietiekama finansējuma dēļ.

Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Rīgas mērs Nils Ušakovs apgalvoja, ka, lai savestu kārtībā līdz normālam līmenim ielu segumu Rīgā, nepieciešami trīs gadi.

Kā TVNET norādīja Rīgas domes Satiksmes departamentā,

tiltu pilnībā slēgt nedrīkst,

jo tas ir sabiedriskas nozīmes tilts, turklāt pa to kursē sabiedriskais transports. Joslu remonts sāksies no tilta vidusdaļas, pēdējās tiks remontētas tilta malējās joslas.

Salīdzinoši nelielais sniega daudzums šajā ziemā Rīgas domei uz ielu tīrīšanas rēķina ļāvis ietaupīt līdz vienam miljonam eiro. Pagaidām vēl nav pieņemts galīgais lēmums, kā tērēt ietaupītos līdzekļus - ielu remontiem, pagalmu remontiem vai kādām sociālajām vajadzībām. Tikšot izvērtēts arī priekšlikums pašvaldībai pašai iegādāties daļu no ceļu tīrīšanas tehnikas, lai turpmāk, uzkrītot sniegam, pilsēta nekļūtu pilnībā atkarīga no privātajiem uzņēmējiem.

Salu tiltu remontēs pamatīgi

Kā ziņots, Salu tilta rekonstrukcijas tehniskais projekts paredz brauktuves demontāžas darbus, jaunu dienesta ietvju izbūvi, deformācijas šuvju ierīkošanu, jaunas brauktuves hidroizolācijas un seguma izveidošanu, brauktuves sadalošā posma izbūvi, apakšējo gājēju ietvju remontēšanu, tilta apgaismojuma rekonstrukciju, tilta balstu remontu, laiduma konstrukciju betona virsmu remontu un laiduma konstrukcijas augšējās plātnes pastiprināšanu tilta galos, kā arī ekspluatācijas aprīkojuma rekonstrukciju.

Salu tilta remontdarbus paredzēts sākt, tiklīdz ar iepirkuma konkursa uzvarētāju būs noslēgts būvdarbu līgums, būs saņemts paziņojums par finansējuma un aizņēmuma pieejamību 2014.gadam, kā arī būs saņemta būvatļauja. Iepirkuma nolikumā sākotnēji minēts, ka remonts jāsāk 1.jūnijā.

Tilta remontdarbiem jābūt pabeigtiem ne vēlāk kā līdz 2015.gada 30.novembrim, taču šis termiņš varētu tikt pagarināts nepietiekama finansējuma dēļ.

Būvdarbu veicējiem izvirzīts priekšnoteikums, ka darbi jāveic, nepārtraucot satiksmi. Remontdarbu laikā satiksme tiks nodrošināta pa divām braukšanas joslām katrā virzienā, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu