Audi A3 pasludināts par Pasaules gada auto 2014 (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Četru gredzenu zīmola Premuim klases pārdotākais kompaktais automobilis Audi A3 ir kļuvis par gada auto 2014. Pasaules gada auto balvas desmit gadu pastāvēšanas laikā Audi šo titulu iegūst otro reizi — 2005. gadā pirmajā apbalvošanas ceremonijā to saņēma Audi A6.

Konkursā Audi A3 izdevās pārspēt 23 citus automobiļus un iegūt prestižo Pasaules gada auto balvu. Uzvarētāja titulu A3 piešķīra starptautiska žūrija, ko veido 66 auto žurnālisti no 22 pasaules valstīm.

Fināla trijniekā bez A3 iekļuva arī 4.sērijas BMW un Mazda3.

Var atzīmēt, ka par titulu Gada luksusa auto ieguva Mercedes-Benz S klase. Par gada sportiskāko automobili tika atzīts Porsche 911 GT3, bet gada auto dizaina balvu un gada zaļākās automašīnas titulu saņēma kompaktais elektromobilis BMW i3.

«Audi A6 bija pats pirmais šīs balvas ieguvējs, un mums ir liels prieks, ka Audi A3 ir izdevies atkārtot šo sasniegumu, tiekot izvēlētam par Pasaules gada auto 2014. Audi A3 apliecina Audi tehniskās prasmes visos automobiļu ražošanas aspektos, tostarp vieglās konstrukcijas tehnoloģijā, piedziņas daļu izstrādē, mobilajās informācijas un izklaides sistēmās un autovadītāja palīgsistēmās. Šīs svarīgās balvas iegūšana ir sasniegums, kuru var svinēt viss uzņēmums,» atzina Audi AG valdes priekšsēdētājs Ruperts Štādlers.

Jaunais Audi A3 ir pieejams trīsdurvju, Sportback, Cabriolet un Sedan versijā.

Tā jaudu nodrošina TFSI benzīna dzinēji un TDI dīzeļdzinēji. A3 Sportback ir pieejams arī g-tron versijā, kurā par degvielu iespējams izmantot Audi ražoto e-gāzi, dabasgāzi vai benzīnu.

Šogad A3 Sportback tiks piedāvāts arī e-tron versijā, kura plug-in hibrīdpiedziņa nodrošina līdz pat 50 kilometru nobraukumu tikai elektriskajā režīmā. Audi saviem klientiem Vācijā piedāvā arī zaļo enerģiju — Audi enerģiju. Koncerna sadarbības partneris ir elektroenerģijas piegādātājs LichtBlick SE. Elektroenerģija tiek ražota no atjaunojamiem energoresursiem un iegūta hidroelektrostacijās Vācijā, Austrijā un Šveicē. Izmantojot Audi enerģiju un braucot elektriskajā režīmā, A3 e-tron nerada izmešus nemaz.

Audi A3 ir 16 gadu vēsture. 1996. gadā ar pirmās paaudzes modeļu sēriju tika radīts pavisam jauns tirgus segments — premium klases kompaktie automobiļi. Līdz ar otro paaudzi 2003. gadā zīmols izvirzījās vadībā ar pazīstamajām trīsdurvju un Sportback virsbūvju versijām, kuras papildināja Cabriolet versija. Trešās paaudzes A3 modeļi ir pieejami četrās virsbūves stila versijās, tostarp arī kā sedans.

Iepriekšējos gados konkursā laurus pārsvarā plūkuši Volkswagen zīmola autombiļi.

Volkswagen Golf uzvarēja 2013.gadā, Volkswagen Up! - 2012.gadā, Nissan Leaf - 2011.gadā, Volkswagen Polo - 2010.gadā, Volkswagen Golf - 2009.gadā, Mazda2 / Mazda Demio - 2008.gadā, Lexus LS460 - 2007.gadā, BMW 3.sērija - 2006.gadā un Audi A6 - 2005.gadā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu