Bauskas motormuzejā ar aizraujošām aktivitātēm atklās vasaras sezonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2014.gada 26.aprīlī, Bauskas motormuzejā notiks Vasaras sezonas atklāšanas pasākums, TVNET informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Tā laikā interesenti aicināti uz vairākām aizraujošām aktivitātēm, tostarp – uz divu izstāžu atklāšanu:

  • pulksten 11:00 notiks muzeja četru traktoru iedarbināšanas paraugdemonstrējumi «No kurbuļa un lodlampas līdz starterim». To laikā varēs vērot, kā traktoristi iedarbina braucamos, kā arī varēs ieklausīties traktoru dažādajos tarkšķos un trokšņos;
  • pulksten 11:45 notiks Bauskas motormuzeja Vasaras sezonas atklāšana ar divām jaunām izstādēm – «Mans draugs, divritenis» un «Latvijas autoceļu aprīkojums»;
  • pulksten 13.30 notiks lekcija par drošu velobraukšanu un par velosipēdistu drošību satiksmē;
  • no pulksten 14:30 līdz 15:00 varēs kārtot velosipēdista eksāmenu. To var kārtot no desmitu gadu vecuma, līdzi nepieciešama pase, braukšanas mācību atļauja vai dzimšanas apliecība (personām, kas jaunākas par 15 gadiem), fotokartiņa (3x4cm). Pirmā eksāmena kārtošanas reize un velo vadītāja apliecība ir bez maksas. Lai iegūtu vadītāja apliecību, desmit minūšu laikā datorā jāizpilda desmit jautājumu tests un pareizi jāatbild vismaz uz astoņiem jautājumiem.

Vairāk par velo eksāmenu un sagatavošanos

Izstāde «Mans draugs, divritenis» sniedz ieskatu Latvijā kādreiz varenajā divriteņu būves nozarē, šajā reizē – laika posmā no 1920.-1960.gadam un, protams, riteņbraukšanas sacensību triumfa gājienā – «Vienības braucienā». Šis brauciens 1939.gadā pulcēja 6200 dalībnieku, kas bija par 1000 vairāk nekā 2013.gada braucienā. Tāpat izstādē varēs apskatīt arī kādu retu un unikālu eksemplāru – lielākajam Vienības brauciena godalgu ieguvējam Arvīdam Immermanim dāvināto uzņēmuma «G.Erenpreis Original» savam laikam īpaši vieglo un moderno sacīkšu divriteni, ko sportistam savulaik dāvināja pats rūpnīcas direktors Gustavs Ērenpreiss.

Savukārt izstāde «Latvijas autoceļu aprīkojums» sniegs lielisku ieskatu ceļu būves darbos Latvijā pēdējo 90 gadu laikā. Apmeklētāji varēs apskatīt dažādus ceļu būvdarbu priekšmetus, piemēram, piķī izmērcētu lāpstu, interesantus ceļa konusus kā arī dažādos laikos lietotas lielās ceļazīmes. Savukārt fotoattēlos varēs apskatīt ceļu ainavas un šodien jau neiedomājamo – smagos ceļa darbos strādājošas sievietes.

Abas izstādes būs atvērtas līdz pat rudenim! Tās izveidotas, pateicoties lieliskai sadarbība ar divriteņu privātkolekcionāriem – Mārtiņu Belicki, Artūru Upi un Latvijas Sporta muzeju, Bauskas Novedpētniecības un mākslas muzeju, kā arī – ar Latvijas Ceļu muzeju.

Bauskas motormuzejs atvērts katru dienu, pulksten 10:00-18:00. Tas atrodas Bauskas novadā (pie šosejas «Via Baltica» pagrieziena uz Mežotni).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu