Volkswagen nodrošina Scania pārņemšanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» otrdien gatavojas pārņemt kontroli pār Zviedrijas kravas automašīnu ražotāju «Scania» pēc tam, kad nozīmīgi akcionāri piekrita pārdot sev piederošās akcijas.

Zviedrijas pensiju fonds «Alecta» iepriekš atteicās pārdot savas akcijas, pieprasot lielāku cenu, taču tagad piekritis pārdot sev piederošos 2,04% «Scania» akciju, paverot «Volkswagen» iespēju pārņemt pilnīgu kontroli pār uzņēmumu.

Aprīļa beigās «Volkswagen» paziņoja, ka tam pietrūkst mazāk nekā 2% akciju, lai sasniegtu 90% mērķi.

«Volkswagen» februārī piedāvāja 6,7 miljardus eiro, lai iegādātos gandrīz 40% «Scania» akciju, kas tam vēl nepieder. Taču «Scania» direktoru valde ieteica akcionāriem nepārdot savas akcijas par šādu cenu.

Šī piedāvājuma termiņš bija līdz 25.aprīlim, taču pārliecībā, ka akcionāri tiks pārliecināti, to pagarināja līdz 16.maijam.

Vācijas autoražotājam jau pieder kravas automašīnu un autobusu ražošanas uzņēmums MAN, bet «Scania» akcijas tas iegādājās 2000.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu