Euro NCAP piešķir Golf Sportsvan 5 zvaigznes (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Eiropas patērētāju aizsardzības organizācija Euro NCAP ir piešķīrusi jaunajam Golf Sportsvan augstāko piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Pateicoties drošības aprīkojumam, kurā ietilpst izturīga virsbūves konstrukcija, drošības jostas, sēdekļi un gaisa drošības spilveni, kā arī inovatīvas autovadītāja palīgsistēmas, Golf Sportsvan ir atzīts par vienu no drošākajiem automobiļiem pasaulē.

Euro NCAP (Eiropas Jauno automobiļu novērtēšanas programma) jau daudzus gadus tiek uzskatīta par svarīgu transportlīdzekļu drošības rādītāju. Golf Sportsvan piešķirtas piecas zvaigznes par vispārējo drošību, kas tika izvērtēta četrās kategorijās: pieaugušo pasažieru un bērnu aizsardzība, gājēju drošība un drošības palīgsistēmas.

Vispusīgajos pieaugušo pasažieru aizsardzības testos, kuros ietilpst frontālā sadursme, braucot ar ātrumu 64 km/h (kurai pakļauti 40% automobiļa priekšējās daļas), kā arī sānu trieciens (braucot ar ātrumu 50 km/h pret autovadītāja durvīm) un sānu trieciens stabā (braucot ar ātrumu 29 km/h), Golf Sportsvan ieguva 87% no iespējamā punktu skaita. Labs rezultāts tika iegūts arī bērnu drošības kategorijā, kurā Golf Sportsvan saņēma 85% no iespējamajiem punktiem.

Euro NCAP savā novērtējumā ietver arī elektronikas drošību un autovadītāja palīgsistēmas, kas ļauj izvairīties no negadījumiem vai ievērojami samazināt to negatīvās sekas. Golf Sportsvan standartaprīkojumā ietilpst elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole ESC ar ABS un bremzēšanas palīgsistēmu, elektroniskā diferenciāļa bloķēšanas sistēma XDS+, pēcsadursmes bremzēšanas sistēma, riepu spiediena uzraudzības sistēma, piekabes stabilitātes kontrole, ISOFIX bērnu sēdeklīšu stiprinājumi aizmugurējā sēdekļu rindā, kā arī autovadītāja un blakussēdētāja gaisa drošības spilveni ar blakussēdētāja gaisa spilvena deaktivācijas slēdzi, tostarp autovadītāja ceļgalu gaisa drošības spilvens un galvas gaisa drošības spilvenu sistēma abās sēdekļu rindās, kā arī sānu gaisa drošības spilveni.

Volkswagen piedāvā arī dažādas palīgsistēmas, kas pieejamas Golf Sportsvan papildaprīkojumā un uzlabo drošību vēl vairāk, piemēram, adaptīvo distances kontroles sistēmu ACC un apkārtnes novērošanas sistēmu priekšā, tostarp pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu, proaktīvu pasažieru aizsardzības sistēmu, kā arī apgaismojuma palīgsistēmu un dinamisko apgaismojuma palīgsistēmu.

Golf Sportsvan piedāvājumā ietilpst arī aklās zonas brīdinājuma sistēma ar perpendikulārās satiksmes brīdinājuma funkciju, kas Golf modelī izmantota pirmo reizi. Tās brīdina autovadītāju par transportlīdzekļiem aklajā zonā, kā arī par automobiļiem, kas tuvojas no sāniem, izbraucot no stāvvietas atpakaļgaitā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu