Noskaidrots ātrākais SUV Nirburgringā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Jaunais augstas veiktspējas Range Rover Sport SVR kļuvis par ātrāko sērijveida sport utility automobili (SUV), kāds jebkad redzēts Nirburgringas Nordšleifē.

Slaveno 20 kilometrus garo Nordšleifes distanci vārdā nenosaukts Land Rover testu braucējs pie standarta Range Rover Sport SVR stūres veicis 8 minūtēs un 14 sekundēs. Līdz šim neviens apvidnieks Nordšleifē nav bijis tik ātrs.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport SVR pasaules debiju piedzīvoja jūnija beigās Gudvudas ātruma festivālā. Pēc tam spēkrats atkal tika nogādāts Nirburgringā, kur britu kompānijas inženieri turpina veikt jaunā modeļa izmēģinājumus.

Auto tiek apgādāts ar jau zināmo Jaguar Land Rover 5 litru V8 kompresordzinēju, kurš spēcīgāko Jaguar modeļu vajadzībām ir pārskrūvēts, lai attīstītu 550 zirgspēkus - par 40 zirgspēkiem vairāk nekā standarta 5 litru V8.

Kā norāda Land Rover, Nordšleife ar tās vairāk nekā 70 dažāda rakstura līkumiem ir ideāla vieta, kur pārbaudīt, vai SUV automobilis spēj uzvesties uz ceļa kā ielas sporta auto. Testu rezultāti esot iepriecinoši, turklāt to sasniegšanai neesot upurētas nedz bezceļu braukšanas spējas, nedz arī komforta līmenis.

Land Rover dīleru salonos Range Rover Sport SVR nonāks 2015.gadā.

Foto: Land Rover
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu