Pusgadā ievērojami sarukuši «PSA Peugeot Citroen» zaudējumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves kompānijas «PSA Peugeot Citroen» tīrie zaudējumi šā gada pirmajos sešos mēnešos samazinājušies līdz 114 miljoniem eiro, salīdzinot ar 471 miljonu eiro attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Zaudējumu kritumu galvenokārt nodrošinājušas jaunās partnerattiecības ar Ķīnas autoražotāju «Dongfeng Motors».

Turklāt «PSA Peugeot Citroen» pirmo reizi kopš 2010.gada guvusi 477 miljonu eiro pamatdarbības peļņu, salīdzinot ar 100 miljonu eiro zaudējumiem pirms gada.

Tikmēr kompānijas tirdzniecības apjoms pusgadā sarucis par 0,45% - līdz 27,6 miljardiem eiro, kas galvenokārt skaidrojams ar nelabvēlīgām valūtas kursa svārstībām.

Šā gada sākumā panāktā vienošanās paredzēja, ka Ķīnas valsts kontrolētā «Dongfeng» un Francijas valdība katra uzņēmumā iepludināja 800 miljonus eiro, saņemot 14% «PSA Peugeot Citroen» akciju.

Vēl 1,4 miljardi eiro tika iegūti no jau esošajiem «PSA Peugeot Citroen» akcionāriem.

Savukārt Pežo ģimenei piederošā akciju daļa samazināta no 25% arī līdz 14%. Pežo ģimene kompāniju kontrolējusi kopš tās izveides 1810.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu