Jaunais Audi TT saņem pozitīvu dzīves cikla novērtējumu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dinamiska veiktspēja un efektivitāte — jaunajā Audi TT lieliski apvienotas abas īpašības. Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes modeli šis kompaktās klases sporta automobilis ir saņēmis augstu novērtējumu, pateicoties par 14% lielākai jaudai un par 11% zemākam izmešu daudzumam.

Saskaņā ar premium klases automobiļu ražotāja trešās paaudzes TT modeļa dzīves cikla novērtējumu viens sērijas automobilis visā dzīves cikla laikā saražo par 5,5 tonnām mazāk siltumnīcefekta gāzu. To vidū ir ne tikai slāpekļa dioksīds, bet arī citas vielas, piemēram, metāns, slāpekļa oksīds un halogenēti organiskie izmeši.

«Mūsu mērķis ir ievērojami samazināt visu modeļu kopējo izmešu daudzumu salīdzinājumā ar to priekštečiem,» apgalvo AUDI AG Tehniskās izstrādes nodaļas vadītājs Prof. Dr. Ulrihs Hakenbergs. «Taču šeit ir svarīgi ne tikai tas. kas nāk ārā no izpūtēja. Uzņēmumā Audi mēs skatāmies uz visu produkciju un darbību ķēdi, kas saistīta ar mobilitāti.«

Pozitīvais Audi TT dzīves cikla novērtējums ir iegūts, pateicoties virknei dažādu tehnoloģiju, tostarp vieglajai konstrukcijai. Pārdomātās materiālu kombinācijas dēļ Audi inženieriem jau otro reizi pēc kārtas ir izdevies samazināt automobiļa pašmasu. Kad 2006. gadā modelis piedzīvoja pirmās izmaiņas, tā masa tika samazināta par 90 kilogramiem. Jaunais TT ar 2,0 l TFSI dzinēju tagad sver tikai 1230 kilogramus, kas nozīmē, ka automobilis ir par vēl 50 kilogramiem vieglāks nekā tā priekštecis.

Masas samazinājums un pārdomātā vieglā konstrukcija ietekmē arī transportlīdzekļa ražošanas procesu. Siltumīcefekta gāzu izmešu daudzumu ir izdevies samazināt par atpuveni 9% jeb 800 kilogramiem, un šajā ziņā ieguvējs ir klients. Jaunajai TT paaudzei ir labāks dzīves cikla novērtējums jau no paša pirmā nobrauktā kilometra.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu