Transportlīdzekļu noma - iespēja samazināt izdevumus (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Transporta ekspluatācijas izmaksas veido pietiekami lielu izdevumu daļu ikviena uzņēmuma budžetā, ja vien tam ir savs autoparks. Daudzās nozarēs bez sava transporta iztikt nav iespējams, taču pastāv veids, kā īevērojami samazināt un optimizēt ar autoparka uzturēšanu saistītos pienākumus un izmaksas. Tā ir transportlīdzekļu noma, ko piedāvā viens no vadošajiem mikroautobusu iznomātājiem – SIA «Eirolex», kas pārstāv zīmolu «Busu noma».

Uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 20 dažāda veida un ietilpības mikroautobusi – pasažieru pārvadājumiem, kravas pārvadājumiem, kravas - pasažieru pārvadāšanai.

Kādas ir nomas mikroautobusu priekšrocības? Pavisam vienkārši – uzņēmējam, nav jāraizējas par auto uzturēšanas izmaksām un dažādiem ar to saistītajiem izdevumiem, tai skaitā, arī uzņēmuma transporta nodokli. Tāpat nav jāraizējas par transportlīdzekļa remontu vai negaidītām problēmām busa izmantošanas laikā. Par to visu rūpējas nomas kompānija, kas operatīvi reaģēs jebkuru problēmu gadījumā un atradīs piemērotāko risinājumu, nepieciešamības gadījumā pat nodrošinot ar aizvietošanas transportu.

Tiesa, slēdzot līgumu par busa nomu, tiek noteikts klienta pašrisks dažādos gadījumos un, ja šādi gadījumi iestājas vai arī klienta vainas dēļ nomas kompānijai radušies zaudējumi, klientam tos nākas atmaksāt. «Busu nomas» pārstāvji gan atzīst, ka tie klienti, kas vēlas turpināt ilgstošu sadarbību, pret iznomātajiem transportlīdzekļiem izturas saudzīgi un, ja arī kaut ko gadās sabojāt, labprātīgi sedz remonta izmaksas. Nomas līgumā gan arī iekļauti strikti ievērojami nosacījumi, piemēram, smēķēšanas aizliegums transportlīdzeklī, nedrīkst pazaudēt dokumentus vai atslēgas, aizliegts pārsniegt noteikto ātrumu. Ievērojot šos noteikumus, auto vieglāk sagatavot nodošanai nākamā klienta rīcībā.

Visi «Busu nomas» piedāvātie transportlīdzekļi tiek uzturēti teicamā tehniskā kārtībā. Aptuveni pirms gada arī izveidots savs servisa centrs, kur strādā pieredzējuši autolietu profesionāļi. Tādējādi vairs nav jāgaida rindā uz citu autoservisu pakalpojumiem, bet visus remontdarbus un tehnisko apkopi var operatīvi veikt uz vietas. Servisā iegādāts moderns aprīkojums, tostarp paceļamā iekārta, ar ko iespējams pacelt arī lielākos «Busu nomas» rīcībā esošos busus. Papildu tiek piedāvāts remontēt vai veikt tehnisko apkopi arī «Busu nomas» klientu autoparkā esošajiem transportlīdzekļiem, uz remonta laiku aizvietojot tos ar nomas auto.

Runājot par cenām, ‘Busu nomas» vadība uzsver, ka uzņēmums nekad nav centies «spiest» uz zemāko cenu. Zinot to, cik dārgi var izmaksāt transporta remonts, noteikta optimāla cena, kas, kā apstiprinājies praksē, nav bijis iemesls, lai klients atteiktos no pakalpojuma. Bez tam zemākā cena ne vienmēr liecina par labu kvalitāti. Daudz svarīgāka ir attieksme pret klientiem un abpusēji patīkamas, ilgtermiņa sadarbības veidošana. To, ka «Busu nomas» pakalpojumi tiek nodrošināti augstā kvalitātē, apliecina arī daudz pozitīvo atsauksmju, no kurām daļa ievietota arī uzņēmuma mājas lapā www.busu-noma.lv.

www.busu-noma.lv

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu