Saab «lāsts» izputinājis arī jaunos kompānijas īpašniekus (18)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms trīs gadiem bankrotējušā Zviedrijas autoražotāja «Saab» jaunie īpašnieki - Ķīnas un Japānas konsorcijs «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS) - ceturtdien paziņoja, ka tiesā iesnieguši pieteikumu bankrota aizsardzībai.

«Saab» 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai.

«Pārrunas ar diviem globāliem automašīnu ražotājiem joprojām norisinās, taču tās ir sarežģītas un tām bija nepieciešams vairāk laika, nekā prognozēts,» norāda NEVS prezidents Matiass Bergmans. «Mēs plānojam pilnībā atmaksāt savas parādsaistības piegādātājiem.»

Vēnešborjas apgabaltiesa, kurā pieteikums iesniegts, to izskatīs. Ja tas tiks apstiprināts, tad tiesa nozīmēs administratoru, lai tas veiktu NEVS un tā biznesa plāna pārskatu.

Ražošana kompānijas galvenajā rūpnīcā Trolhetanā tika pārtraukta maijā saistībā ar naudas plūsmas problēmām.

Ja varasiestādes liks NEVS pārdot aktīvus, lai samaksātu kreditoriem, konsorcijs bažījas, ka pārrunas ar ārvalstu autoražotājiem varētu piedzīvot neveiksmi.

Viens no ārvalstu autoražotājiem paudis vēlmi kļūt par NEVS akcionāru, bet otrs vēloties sadarboties jaunas platformas izstrādē.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu