Latvijā vīrietis, kuram nav abu roku, nokārto auto vadītāja tiesības (139)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

3. septembrī vīrietis, kuram nav roku, nokārtoja auto vadītāja tiesības, TVNET apstiprināja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Agnese Korbe.

Drosmīgo vīrieti un jauno šoferi sauc Gatis Caunītis. CSDD norāda, ka viņš vadīšanas kursus un eksāmenus nokārtoja Jēkabpilī: ieguva tiesības vadīt auto ar automātisko ātrumkārbu.

Caunītis ar vienu kāju pārvalda auto pedāļus, bet ar otru stūri.

«Manai braukšanas apmācībai bija nepieciešamas 14 braukšanas apmācības stundas, kas ir minimālais skaits, lai instruktors mani laistu uz CSDD nokārtot braukšanas eksāmenu,» stāsta šoferis telekanālam TV5.

Eksāmenus nokārtoja tāpat kā citi šoferi

Viņam pirms braukšanas eksāmena piedāvāja veikt pārbaudījumus ārpus kopējās auto plūsmas, bet Caunītis atteicās.

«Es neuzskatu, ka atšķiros no citiem. Arī pirms teorijas eksāmena man piedāvāja kārtot pārbaudījumus atsevišķā telpā. Bet es vēlējos ar visiem kopā. Kad iegāju klasē, eksaminators piedāvāja datora pelīti novietot uz grīdas, lai būtu ērtāk. Bija uztraukums atbildot uz pirmajiem pieciem jautājumiem, bet zināju, ka es to varu!» skaidro drosmīgais auto vadītājs.

Gatis Caunītis brauc bez rokām

Komentāri (139)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu