Jaunais Iveco Daily ir ieguvis titulu «Van of the Year 2015» (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais Daily, Iveco vieglās gammas komerctransporta trešās paaudzes automobilis, ir saņēmis 2015. gada labākā furgona titulu – «International Van of the Year 2015». Ikgadējo balvu piešķir žūrija, kuras sastāvā ir 23 starptautiskā mērogā slavenāko komerctransporta preses izdevumu žurnālisti. Par uzvarētāju tiek pasludināts furgons, kurš saskaņā ar žūrijas vērtējumu «ir devis vislielāko ieguldījumu preču autopārvadājumu efektivitātes un ilgtspējas standartiem, ņemot vērā galvenos aspektus - ietekmi uz apkārtējo vidi un cilvēku drošību».

Prestižā balva tika pasniegta Hannoveres 65. starptautiskās autoizstādes laikā, kas ir lielākā komerciālo un industriālo transportlīdzekļu izstāde Eiropā.

Tik sīvas konkurences gadā, kāds nebija bijis kopš šīs balvas programmas dibināšanas 1991. gadā, Iveco Daily uzvarēja, ar 17 punktu starpību, apsteidzot atlasītos finālistus no Fiat, Ford, Mercedes-Benz un Renault/Opel. Balsojumā 23 žūrijas locekļi pirmo vietu piešķīra tieši Daily.

Jaunā Daily īpašības

Jaunais Daily ir pilnīgi jauns automobilis, kas piedāvā vienu no vislabākajiem risinājumiem šajā kategorijā no kravas produktivitātes viedokļa. Daily raksturo augsta kravas telpas ietilpība un kravnesība, augsts komforta līmenis, vadāmība, kas līdzvērtīga vieglajam auto, kā arī labi degvielas patēriņa rādītāji. Šie ir galvenie parametri, kas raksturo Iveco trešās paaudzes vieglās gammas komerciālos automobiļus, kuros 80% komponenšu tika izstrādāti pilnīgi no jauna.

Trešās paaudzes Daily ir fokusēts uz biznesa vajadzībām un piedāvā ievērojami samazinātu degvielas patēriņu salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem, kas būtiski uzlabo automobiļa ekspluatācijas izmaksas, kā arī piedāvā labāko sniegumu šajā segmentā ar plašām dzinēju un transmisijas izvēles iespējām.

Jaunais Daily prezentē nozīmīgas tehnoloģijas, kuru mērķis ir samazināt degvielas patēriņu: degvielas ekonomija ir vidēji 5,5% atkarībā no modeļa versijas, un tā var sasniegt pat 14%, izvēloties EcoPack darbam pilsētas satiksmē. Ir uzlabota arī aerodinamika, it sevišķi furgoniem, kuru pretestības koeficients (Cx) sarucis par 6% (no 0,335 līdz 0,316).

Jauna balstiekārta priekšā un aizmugurē pieļauj lielākas slodzes un nodrošina lielāku kravnesību. Jaunā HI-MATIC 8 pakāpju automātiskā transmisija, kas uzstāda augstus elastības, efektivitātes un degvielas ekonomijas standartus, nodrošinot maksimālu braukšanas komfortu, reprezentē augstākā līmeņa tehnoloģiskos risinājumus, ko piedāvā jaunais Daily.

Automobilī ir integrēti jauni progresīvi telemātikas pakalpojumi, uzlaboti instrumenti klientu servisa nodrošināšanai un vismodernākās satiksmes drošības sistēmas. Piemēram, IVECONNECT nodrošina vienkāršu un integrētu informācijas, izklaides un navigācijas sistēmu vadību, kā arī modernus braukšanas palīdzības un autoparka pārvaldības sistēmu instrumentus. IVECONNECT ir aprīkota ar 7 collu skārienjutīgu ekrānu, kas ir iebūvēts vadības panelī un nāk komplektācijā ar radio, CD atskaņotāju, iPod/iPhone un MP3 savietojamu USB ligzdu, Bluetooth savienojumu ar vadības pogām uz stūres rata, kā arī AUX/video ligzdu.

IVECONNECT DRIVE ir iekļauta navigācijas sistēma ar kravas automobiļa navigācijas funkcijām, braukšanas stila novērtēšanas (DSE) sistēma un palīdzības sistēma vadītāja uzmanības uzturēšanai (DAS) – drošības sistēma, kas pasargā vadītāju no noguruma vai miegainības izraisītas neuzmanības.

Foto: Publicitātes foto

Taču tas vēl nav viss - būtiski uzlabots ir arī automobiļa komforts. Jaunā Daily vadītājs var izbaudīt daudz ērtāku un klusāku kabīni, kā arī ērti izmantot daudzos slēgtos un vaļējos mantu nodalījumus. Ergonomiski izvietotās vadības ierīces ir labākās šajā kategorijā, ir uzlabota skaņas izolācija, gaisa kondicionēšanas sistēma ir vēl efektīvāka, un braukšanas komforts nemainās, mainoties automobiļa noslodzei.

Būtisks jaunums ir Daily ar alternatīviem enerģijas avotiem. Hanoverē tika prezentēts Daily CNG komercauto, kura dzinēju darbina autogāze. Tā nodrošina tās pašas īpašības, ko dīzeļa versija, gan izturības un komforta, gan lietderīgās kravnesības ziņā. Veids, kādā dabasgāzes modeļos tiek montētas degvielas tvertnes, nekādā veidā neapgrūtina un nesamazina vietu, kas paredzēta aprīkojuma uzstādīšanai.

Tāpat drīzumā tiks parādīta arī Daily elektriskā versija,

pilnībā pabeidzot Daily alternatīvās piedziņas modeļu klāstu ar tādiem pašiem uzlabojumiem kā pārējām versijām: arhitektūra, riteņu bāzes diapazons, balstiekārtu shēmas, interjers un ārējais dizains. Tā būs pieejama kravas furgona un pilsētas mikroautobusa versijā. Jāpiezīmē, ka Iveco klāstā elektrisks komercauto ir jau kopš 2009.gada.

Jaunā Daily evolūcijas gammā būs iekļauta arī jaunā 7,2 tonnu pilnās masas versija, kas nodrošina vislielāko kravnesību šajā kategorijā (līdz pat 4,9 tonnām), un divi dažādi 4x4 modeļi («all-road» pilnpiedziņas versija ar dubultriteņiem un 3,5 tonnu pilno masu, kā arī parasto kabīni vai dubultkabīni, un tīra «off-road» bezceļu versija, kurā būs tas pats iepriekšējā Daily 4x4 tehniskais izpildījums).

Līdz šai dienai visā ir pārdoti vairāk nekā 2,6 miljoni Daily automobiļu vairāk nekā 110 valstīs visā pasaulē. Automobilis tiek ražots Iveco rūpnīcās Suzārā (Suzzara), Itālijā, kurā Iveco koncerns nupat ir veicis nozīmīgas investīcijas produkcijas ražošanas līniju modernizācijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu