Zviedrijas autobūvnieks «Saab» atlaiž 155 darbiniekus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autobūvnieks «Saab», kas ar jaunu investoru piesaistīšanu mēģina atrisināt nopietnas finanšu problēmas, trešdien paziņoja, ka ir atlaidis 155 darbiniekus jeb nepilnu trešdaļu no tajā strādājošajiem.

Atlaisto darbinieku skaits ir mazāks par iepriekš «Saab» izziņoto 200 cilvēku atbrīvošanu no darba.

Honkongā bāzētā kompānija «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), kas 2012.gada jūnijā tika izveidota Zviedrijā bankrotējušā uzņēmuma «Saab» iegādei, iepriekš paziņoja, ka lēmums par atlaišanu pieņemts «darba trūkuma dēļ».

Ražošana «Saab» rūpnīcā Zviedrijas dienvidrietumu pilsētā Trollhetenā tika apturēta maija beigās, kad NEVS nespēja samaksāt sagādniekiem.

«Atlaišanas notiks septembrī, lai strauji samazinātu kompānijas izdevumus reorganizācijas periodā,» paziņoja NEVS.

Kompānija, kurā tagad strādā ap 400 cilvēku, nesniedza informāciju par progresu sarunās ar potenciāliem jauniem investoriem. Ja sarunas ar jauniem investoriem būs veiksmīgas, tad būs iespējams atjaunot ražošanu.

Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka NEVS, kurā 78% pieder Honkongā bāzētai alternatīvās enerģijas firmai «National Modern Energy Holdings» un 22% pieder Ķīnas Cindao pilsētai, runā ar Indijas autobūvnieku «Mahindra» un Ķīnas autoražotāju «Dongfeng».

Kopš 2000.gada «Saab Automobile» nav nekādas saistības ar aizsardzības un aeronautikas firmu «Saab». Šis autobūvnieks tagad ražo tikai vienu modeli - elektrisko automobili «9-3 Aero Sedan», kas paredzēts galvenokārt Ķīnas tirgum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu