Īpašnieks atgūst pirms 46 gadiem nozagtu «Jaguar» auto (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Amerikānis atguvis pirms 46 gadiem nozagtu «Jaguar» markas automašīnu, vēsta laikraksts «Los Angeles Times».

1967.gadā advokāts Ivans Šneiders iegādājās «Jaguar XK-E» kabrioletu par 5000 ASV dolāriem (3967 eiro). Šneiders bija novietojis pelēki krāsoto auto savas daudzdzīvokļu mājas ārpusē Manhetenā.

Automašīna tika atrasta, muitniekiem Losandželosas ostā pārmeklējot sūtīšanai uz Nīderlandi paredzētu kravu. Tajā tika atrastas piecas automašīnas, tai skaitā divi «Mercedes-Benz», «Chevrolet Camaro» un «Corvette».

«Kurš gan būtu domājis, ka mašīna atradīsies pēc 45 gadiem,» sacīja 82 gadus vecais Šneiders, kurš tagad dzīvo Maiami. «Es biju tikai 36 gadus vecs, kad to nopirku. Tas bija mans pirmais auto, un man šī mašīna patīk vislabāk no visām.»

Kravā atrastie dokumenti liecināja, ka «Jaguar» kabriolets pieder Šneideram.

Automašīna pašreizējā stāvoklī novērtēta uz 24 000 dolāru (19 000 eiro). Šneiders iecerējis Ņujorkā braucamrīku atjaunot un pārkrāsot, kas palielināšot tā vērtību vismaz četras reizes.

Šneiders nosauca atradumu par savu «Ziemassvētku dāvanu».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu