Izstādē Ķīpsalā - elektromobiļa VW e-Golf Latvijas pirmizrāde (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Jau šodien, 16. oktobrī, izstādē «Vide un enerģija 2014» pirmizrādi Latvijā piedzīvos jaunais Volkswagen elektromobilis e-Golf, kas tikko ir ieradies no Vācijas! Jaunais e-Golf ir ne tikai videi draudzīgs, bet arī ļoti ekonomisks – tā tekošās enerģijas izmaksas ir vien 3 eiro uz 100 km.

«Jauno e-Golf var nekavējoties pazīt pēc tikai šim modelim raksturīgajiem LED priekšējiem lukturiem. Tas viennozīmīgi ir labākais savā klasē, jo patērē tikai 12,7 kWh elektroenerģijas uz 100 km. Praktiski pilnībā klusais un viegli plūstošais e-Golf ir ne tikai videi draudzīgs, bet arī tā ekspluatācijas izmaksas ir zemas, jo tā enerģija izmaksā vien 3 eiro uz 100 kilometriem. Pievienojoties e-up! un eco-up! modeļiem, e-Golf paplašina Volkswagen zīmola īpaši efektīvo transportlīdzekļu sēriju, kurā nu jau ir trīs modeļi,» norāda Volkswagen dīlera Moller Auto Lidosta vadītājs Ilgvars Ļubka.

Elektromotora jauda ir 85 kW / 115 ZS, un tas attīsta līdz pat 270 Nm griezes momentu. No 0 līdz 60 km/h e-Glof ieskrienas 4,2 sekundēs, bet jau pēc 10,4 sekundēm tā ātrums sasniedz 100 km/h. Atkarībā no ceļa, braukšanas stila un automobiļa noslodzes nobraucamais attālums ar vienu uzlādes reizi ir robežās no 130 līdz 190 kilometriem. Tā ir pietiekama distance ikdienas nobraukumam, ja ņem vērā, ka aptuveni 80% no visiem motorizēto transportlīdzekļu lietotājiem vidēji nobrauc līdz 50 kilometriem dienā.

10. starptautiskā enerģētikas, energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju izstāde «Vide un Enerģija 2014» notiks no 16. līdz 19. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tajā tiks prezentēti energoefektivitātes, energoapgādes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi un atjaunojamās enerģijas resursu efektīva izmantošana. Vadošie nozares uzņēmumi izstādē piedāvās jaunākās energoefektīvās tehnoloģijas un izdevīgākos risinājumus plašam interesentu lokam – sākot no iekārtām un projektiem lieliem uzņēmumiem un pašvaldībām un beidzot ar risinājumiem vidējiem un maziem uzņēmumiem un izdevīgiem piedāvājumiem ikvienai mājsaimniecībai. Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī remonta, būvniecības un interjera izstāde «Māja. Dzīvoklis 2014». Abas izstādes var apmeklēt ar vienu ieejas biļeti.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu