Gaisa spilvenu problēmu dēļ ASV tiek atsaukti 4,7 miljoni automašīnu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) pirmdien paziņoja par 4,7 miljonu automašīnu atsaukšanu valstī saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma «Takata» ražotiem gaisa spilveniem.

NHTSA norāda, ka «Takata» ražoto gaisa spilvenu defektīvs piepūšanas mehānisms var izraisīt tā pārsprāgšanu un atlūzu izplatīšanos automašīnā.

Pārvalde vēsta, ka defektīvus gaisa spilvenus var nākties nomainīt aptuveni 574 000 BMW automašīnu, 133 200 «Chrysler», 2,8 miljonos «Honda», 18 000 «Mazda», 437 700 «Nissan» un 778 200 «Toyota» automobiļos.

Gaisa spilvenu problēmu dēļ «Toyota» pirmdien paziņoja, ka atsauc 247 000 automašīnu augsta mitruma ASV reģionos. Šis atsaukums aptver «Corolla», «Matrix», «Sequoia», «Tundra» un «Lexus SC» modeļus, kas ražoti no 2001.gada līdz 2004.gadam.

«Takata», kas šo problēmu kopīgi ar NHTSA izmeklē jau kopš jūnija, informējusi «Toyota», ka testēšanas laikā vairāki atgriezti gaisa spilvenu piepūšanas mehānismi darbojušies neatbilstoši.

Reaģējot uz šīm ziņām, «Takata» akciju cena Tokijas fondu biržā otrdien nokritusies par gandrīz 23%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu