Sākuši zagt Porsche Cayenne lukturus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējo mēnešu laikā vērojama tendence no premium automašīnām zagt lukturus. Trīs mēnešu laikā If Apdrošināšanā pieteikti pieci KASKO gadījumi, kad automašīnām Porsche Cayenne nozagti lukturi. Vidējā atlīdzība par Porsche Cayenne lukturu nomaiņu ir 2900 eiro.

Divos gadījumos no iepriekšminētajām zādzībām ar nelielu laika distanci Rīgā apzagts viens un tas pats auto. Automašīnai nodarīto zaudējumu kopējā summa ir gandrīz 9000 eiro, kurā ietilpst gan jaunu ksenona lukturu iegāde, gan zādzību laikā sabojātās virsbūves remonts.

«Auto lukturi pēdējo mēnešu laikā ir tā luksusa auto detaļu kategorija, kuras zagļi iemācījušies nozagt, netērējot daudz laika, un nereti auto apzog arī vietās, kurās tiek veikta videonovērošana. Tāpēc luksusa auto īpašniekiem iesakām apsvērt arī lukturu marķēšanu un rūpīgi izvērtēt vietas, kurās auto tiek atstāts. Visbiežāk lukturi tiek zagti, tos vienkārši noskrūvējot vai noņemot. Reizēm, lai nesabojātu lukturus un būtu iespējams tos realizēt, zagļi tos izgriež no automašīnas plastmasas virsbūves. Statistika liecina, ka zagļi iecienījuši arī Volkswagen Touareg auto lukturus, kuru nomaiņa vidēji izmaksā 3000 eiro. No auto detaļām tiek zagtas arī dekoratīvās uzlikas (moldingi) un atpakaļgaitas sensori,» informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Ik pa laikam notiek kampaņveidīga to vai citu auto detaļu vai konkrētu auto marku apzagšana. Ir piedzīvots konkrētu auto marku – BMW, Volvo un citu - auto spoguļu zādzību skaita pieaugums, tikuši zagti arī Toyota RAV aizmugurējie rezerves riteņi un citu auto marku detaļas, kuras, visticamāk, tiek zagtas, pildot konkrētu «pasūtījumu».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu