Gandrīz dubultots gaisa spilvenu dēļ ASV atsaukto auto skaits

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) paplašinājusi automašīnu atsaukumu valstī līdz 7,8 miljoniem automobiļu saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma «Takata» ražotajiem gaisa spilveniem.

Pārvalde aicina automašīnu īpašniekus nekavējoties rīkoties.

Sākotnēji NHTSA ziņoja, ka ASV šo problēmu dēļ tiek atsaukti 4,7 miljoni automašīnu.

NHTSA norāda, ka «Takata» ražoto gaisa spilvenu defektīvs piepūšanas mehānisms var izraisīt tā pārsprāgšanu un atlūzu izplatīšanos automašīnā.

Pārvalde noteikusi desmit autoražotājus, kas izmanto «Takata» piegādātos gaisa spilvenus, tostarp «General Motors», «Honda» un «Toyota».

Vairums no atsauktajiem automobiļiem jeb vairāk nekā pieci miljoni ir «Honda» automašīnas, kas ražotas no 2001.gada līdz 2011.gadam.

Tikmēr «Takata» ziņo, ka šī problēma pasaulē kopumā varētu skart aptuveni 12 miljonus automašīnu.

Laikraksts «Wall Street Journal» trešdien vēstīja, ka ASV varasiestādes sākušas izmeklēšanu pret «Takata», lai noskaidrotu, vai kompānija valsts regulatoriem nav izteikusi maldinošus paziņojumus par šo gaisa spilvenu drošību.

Savukārt izdevums «New York Times» ziņo, ka ar «Takata» ražotajiem gaisa spilveniem saistīti vismaz 139 cilvēku ievainojumi, bet trīs cilvēki gājuši bojā «Honda» automašīnās, kas tikušas aprīkotas ar šiem gaisa spilveniem.

Izmeklētāji arī uzskata, ka «Takata» gaisa spilveniem lielāks pārsprāgšanas risks ir tajās automašīnās, kas atrodas augsta mitruma reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu