ASV tiesā iesūdz gaisa spilvenu ražotāju Takata un vairākus autoražotājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV patērētāji tiesā iesūdzējuši Japānas gaisa spilvenu ražotāju «Takata» un vairākus autobūves uzņēmumus saistībā ar apsūdzībām, ka kompānijas slēpušas svarīgu informāciju un pārdevušas nedrošas automašīnas.

ASV Floridas apgabaltiesā patērētāju kolektīvā prasība iesniegta pēc tam, kad valstī tikuši atsaukti vairāki miljoni automašīnu saistībā ar iespējamām problēmām ar «Takata» ražotajiem gaisa spilveniem.

Patērētāji iesniegtajā tiesas prasībā norāda, ka «Takata» un tādi autoražotāji kā «Honda» un «Toyota» no viņiem slēpuši iespējamās problēmas ar gaisa spilveniem.

Ar gaisa spilvenu defektu ASV saistīti vismaz četri nāves gadījumi un vairāk nekā 30 cilvēku ievainojumi.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) norāda, ka «Takata» ražoto gaisa spilvenu defektīvs piepūšanas mehānisms var izraisīt tā pārsprāgšanu un atlūzu izplatīšanos automašīnā.

NHTSA šobrīd izmeklē, vai «Takata» ražotie gaisa spilveni ir defektīvi un saistībā ar šīm problēmām nesen paplašināja automašīnu atsaukumu valstī līdz 7,8 miljoniem automobiļu.

Pārvalde noteikusi desmit autoražotājus, kas izmanto «Takata» piegādātos gaisa spilvenus, tostarp «General Motors», «Honda» un «Toyota».

Tikmēr «Takata» ziņo, ka šī problēma pasaulē kopumā varētu skart aptuveni 12 miljonus automašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu